Test: One Word Substitutes- 2


10 Questions MCQ Test General Aptitude for GATE 2020 | Test: One Word Substitutes- 2


Description
This mock test of Test: One Word Substitutes- 2 for Verbal helps you for every Verbal entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Verbal Test: One Word Substitutes- 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: One Word Substitutes- 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Verbal students definitely take this Test: One Word Substitutes- 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: One Word Substitutes- 2 extra questions, long questions & short questions for Verbal on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

In questions given below out of four alternatives, choose the one which can be substituted for the given word/sentence.

Q. A person pretending to be somebody he is not

Solution:

One word substitute is Imposter.

Imposter: a person who pretends to be someone else in order to deceive others, especially for fraudulent gain.
Liar: a person who tells lies.
Rogue: a dishonest or unprincipled man.
Magician: a person with magical powers.

QUESTION: 2

A person who knows many foreign languages

Solution:

One word substitution is Linguist.

Linguist: a person skilled in foreign languages.
Grammarian: a person who studies and writes about grammar.
Polyglot: knowing or using several languages.
Bilingual: speaking two languages fluently.

QUESTION: 3

One who has little faith in human sincerity and goodness

Solution:

One word substitution is Cynic.
Egoist: a self-centered or selfish person
Fatalist: one who accepts all things and events as inevitable.
Stoic: a person who can endure pain or hardship without showing their feelings or complaining.
Cynic: a person who believes that people are motivated purely by self-interest rather than acting for honourable or unselfish reasons.

QUESTION: 4

One who possesses many talents

Solution:

One word substitution is Versatile.

Versatile: able to adapt or be adapted to many different functions or activities.
Nubile: sexually mature; old enough for marriage.
Exceptional: unusually good; outstanding.
Gifted: having exceptional talent or natural ability.
 

QUESTION: 5

Words inscribed on tomb

Solution:

Epitome: a person or thing that is a perfect example of a particular quality or type.
Epistle: a letter.
Epilogue: a section or speech at the end of a book or play that serves as a comment on or a conclusion to what has happened.
Epitaph: a phrase or form of words written in memory of a person who has died, especially as an inscription on a tombstone.
 

QUESTION: 6

One who eats everything

Solution:

Explanation : One word substitute is Omnivorous.

Omnipotent: (of a deity) having unlimited power.
Insolvent: unable to pay debts owed.
Omniscient: knowing everything.
Omnivorous: (of an animal or person) feeding on a variety of food of both plant and animal origin.

QUESTION: 7

Malafide case is one

Solution:

Malafide case is one which is undertaken in a bad faith.

QUESTION: 8

The custom or practice of having more than one husband at same time

Solution:

Polygyny: polygamy in which a man has more than one wife.
Polyphony: the style of simultaneously combining a number of parts, each forming an individual melody and harmonizing with each other.
Polyandry: polygamy in which a woman has more than one husband.
Polychromy: the art of painting in several colours, especially as applied to ancient pottery, sculpture, and architecture.

QUESTION: 9

Tending to move away from the centre or axis

Solution:

One word substitution is Centrifugal.

Centrifugal: moving or tending to move away from a centre.
Centripetal: moving or tending to move towards a centre.
Axiomatic: self-evident or unquestionable.
Awry: away from the usual or expected course
 

QUESTION: 10

Teetotaller means

Solution:

Teetotaller means a person who never drinks alcohol.

Related tests