Test: Synonym- 1


25 Questions MCQ Test General Aptitude for GATE 2020 | Test: Synonym- 1


Description
This mock test of Test: Synonym- 1 for CAT helps you for every CAT entrance exam. This contains 25 Multiple Choice Questions for CAT Test: Synonym- 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Synonym- 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. CAT students definitely take this Test: Synonym- 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Synonym- 1 extra questions, long questions & short questions for CAT on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Guess the correct synonym of the following words: 

CORPULENT

Solution:

Meaning of corpulent:  Fat which is same as obese.

QUESTION: 2

Find out the Synonym of the following word:

BRIEF

Solution:

Meaning of brief: Of short duration; not lasting for long.

QUESTION: 3

Find out the Synonym of the following word:

EMBEZZLE

Solution:

Meaning of embezzle: Steal or misappropriate (money placed in one's trust or belonging to the organization for which one works).

QUESTION: 4

Find out the Synonym of the following word:

VENT

Solution:

Meaning of vent: an opening that allows air, gas, or liquid to pass out of or into a confined space.

QUESTION: 5

Find out the Synonym of the following word:

AUGUST

Solution:

Meaning of August: Respected and impressive.

QUESTION: 6

Find out the Synonym of the following word:

CANNY

Solution:

Canny : Intelligent and showing good judgement especially in business or politics.
Stout: Fat
Handsome :Attractive
Obstinate: Refusing to change your opinion, behaviour.
So, answer is clever.

QUESTION: 7

Find out the Synonym of the following word:
MASSIVE

Solution:

Lump sum : a single payment made at a particular time, as opposed to a number of smaller payments or installments.
Strong : having the power to move heavy weights or perform other physically demanding tasks.
Little : small in size, amount, or degree.
Huge : extremely large; enormous.
Massive : exceptionally large.

Synonym of Massive is Huge.

QUESTION: 8

Find out the Synonym of the following word:

WARRIOR

Solution:

Meaning of Warrior: A brave or experienced soldier or fighter.

QUESTION: 9

Find out the Synonym of the following word:

DISTANT

Solution:

Meaning of Distant: Far away in space or time.

QUESTION: 10

Find out the Synonym of the following word:

ADVERSITY

Solution:

Meaning of Adversity: A difficult or unpleasant situation.

QUESTION: 11

Find out the Synonym of the following word:

FAKE

Solution:

Meaning of Fake: Not genuine, imitation or counterfeit.

QUESTION: 12

Find out the Synonym of the following word:

INDICT

Solution:

Meaning of Indict: Formally accuse of or charge with a crime.

QUESTION: 13

Find out the Synonym of the following word:

STRINGENT

Solution:

Meaning of Stringent: Strict, precise, and exacting.

QUESTION: 14

Find out the Synonym of the following word:

LAMENT

Solution:

Lament has two meanings out of which one is 'to complain'.

QUESTION: 15

Find out the Synonym of the following word:

HESITATED

Solution:

Meaning of Hesitated: Pause in indecision before saying or doing something.

QUESTION: 16

Find out the Synonym of the following word:

QUARANTINE

Solution:

► Meaning of Quarantine: To separate someone into isolation.

QUESTION: 17

Find out the Synonym of the following word:

PROPEL

Solution:

► Jettison : Throw or drop (something) from an aircraft or ship.
► Burst : Break open or apart suddenly and violently, especially as a result of an impact or internal pressure.
► Acclimatize : Become accustomed to a new climate or new conditions, adjust
► Modify : Make partial or minor changes to (something).
► Drive : Propel or carry along by force in a specified direction.
► Propel : Carry along by force in a specified direction.
Synonym of Propel is Drive.

QUESTION: 18

Find out the Synonym of the following word:

FORAY

Solution:

The word maraud comes from a Middle French word that means "rascal or rogue."

A marauder is someone who marauds and marauding describes people who raid and plunder. As a noun, a maraud is a quick, short foray

QUESTION: 19

Find out the Synonym of the following word:

RECKLESS

Solution:

Reckless or rash means "acting or done without considering the possible results".

QUESTION: 20

Find out the Synonym of the following word

CONSEQUENCES

Solution:

Consequences are results of something that already had happened whereas conclusions are the final verdits of discussions or ideas

QUESTION: 21

Find out the Synonym of the following word:

INEBRIATE

Solution:

► Dreamy : Having a magical or pleasantly unreal quality; dreamlike.
Stupefied : Make (someone) unable to think or feel properly.
► Unsteady : Liable to fall or shake; not steady in position.
► Drunken : Drunk or intoxicated.
► Inebriate : Drunk or intoxicated.

Synonym of Inebriate is Drunken

QUESTION: 22

Find out the Synonym of the following word:

STERILE

Solution:

► Sterile mean barren-unable to produce any child or offspring. Unproductive. That means barren.

Another meaning of it is not immaginative or creative.

QUESTION: 23

Find out the Synonym of the following word:

ABJECT

Solution:

Meaning of Abject: Terrible without hope, without any pride and respect for yourself.

QUESTION: 24

Find out the Synonym of the following word:

JEOPARDY

Solution:

Jeopardy means danger of loss, harm, or failure.

QUESTION: 25

Find out the Synonym of the following word:

IRONIC

Solution:

Ironic means expressing opposite meaning of actual words or something happening in a way contrary to what is expected, and typically causing wry amusement because of this.

  •  It is ironic that the robber's car crashed into a police station.

Disguisedly sarcastic means showing or expressing opposite of.

 

Similar Content

Related tests