Test: Synonym- 2


25 Questions MCQ Test General Aptitude for GATE 2020 | Test: Synonym- 2


Description
This mock test of Test: Synonym- 2 for CAT helps you for every CAT entrance exam. This contains 25 Multiple Choice Questions for CAT Test: Synonym- 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Synonym- 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. CAT students definitely take this Test: Synonym- 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Synonym- 2 extra questions, long questions & short questions for CAT on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

DIVERSION

Solution:

Distortion: the action of giving a misleading account or impression.
Deviation: the action of departing from an established course or accepted standard.
Change: make or become different.
Amusement: the state or experience of finding something funny.
Diversion: an activity that diverts the mind from tedious or serious concerns; a recreation or pastime.

Synonym of Diversion is Distortion.
 

QUESTION: 2

FEEBLE

Solution:

The synonym is FEEBLE is weak.

QUESTION: 3

INSOLVENT

Solution:

Solvent : means able to pay one's debts or not in debt.
Bankrupt :  means unable to pay his debts or exhausted.
So insolvent means bankrupt.

QUESTION: 4

BARE

Solution:

The synonym of BARE is UNCOVERED.

QUESTION: 5

Practice Quiz or MCQ (Multiple Choice Questions) with solutions are available for Practice, which would help you prepare for "Synonyms" under Verbal Aptitude. You can practice these practice quizzes as per your speed and improvise the topic. The same topic is covered under various competitive examinations like - CAT, GMAT, Bank PO, SSC and other competitive examinations.
Q. Guess the correct synonym of the following words: 
TIMID

Solution:

Synonym of Timid is Shy.
Shy usually means you are too embarrassed to say anything, like a shy person at a party doesn't want to join the conversation.
Timid like Maria said, is fearful of things, usually you imagine the word "timid" with a mouse, if you are timid like a mouse, you are cautious of everything around you and won't take risks unless you have to.

QUESTION: 6

INEXPLICABLE

Solution:

Unconnected not joined together or to something else.
Chaotic : in a state of complete confusion and disorder.
Unaccountable : unable to be explained; Inexplicable.
Confusing : bewildering or perplexing.
Inexplicable : unable to be explained or accounted for.

Synonym of Inexplicable is Unaccountable

QUESTION: 7

CANDID

Solution:

Frank is a synonym of candid.
As adjectives the difference between frank and candid is that frank is honest, especially in an manner that seems slightly blunt while candid is impartial and free from prejudice.

QUESTION: 8

INFREQUENT

Solution:

QUESTION: 9

PIOUS

Solution:

Meanings of the given words:
Pious : Strongly believing in religion.
Pure : not mixed or adulterated with any other substance or material.
Pretentious : means showing off.
Clean : free from dirt, marks, or stains.
Devout : Having or showing deep religious feeling.
Therefore answer : Pious = Devout.
 

QUESTION: 10

DEIFY

Solution:

The word “deify” means to “worship or regard as a god.” For example: “she was deified by the early Romans as a fertility goddess”.

QUESTION: 11

VENUE 

Solution:
QUESTION: 12

TRANSIENT

Solution:

Transparent : (of a material or article) allowing light to pass through so that objects behind can be distinctly seen.
Fleeting : lasting for a very short time.
Feeble : lacking physical strength, especially as a result of age or illness.
Fanciful : over-imaginative and unrealistic.
Transient : lasting for a very short time.

Synonym of Transient is Fleeting

QUESTION: 13

LYNCH

Solution:

To lynch is to murder, or unlawfully kill. When an angry mob kills someone they believe is guilty of a crime, they lynch that person. Through history, when a group of people murders someone, especially by hanging him by the neck, they are usually said to lynch him.

QUESTION: 14

REPEAL

Solution:

As verbs the difference between cancel and repeal is that cancel is to cross out something with lines etc while repeal is to cancel, invalidate, annul.

QUESTION: 15

NEUTRAL

Solution:

The synonym of NEUTRAL is unbiased.

QUESTION: 16

SALACITY

Solution:

Bliss : perfect happiness; great joy.
Depression : feelings of severe despondency and dejection.
Indecency : an indecent act or expression.
Recession : a period of temporary economic decline during which trade and industrial activity are reduced, generally identified by a fall in GDP in two successive quarters.
Salacity : the expression of undue or inappropriate interest in sexual matters.

Synonym of Salacity is Indecency
 

QUESTION: 17

MELD

Solution:

Soothe : gently calm (a person or their feelings).
Merge : combine or cause to combine to form a single entity.
Purchase : acquire (something) by paying for it; buy.
Glisten : (of something wet or greasy) shine with a sparkling light.
Meld : blend; combine.

Synonym of Meld is Merge
 

QUESTION: 18

BROWSE

Solution:
QUESTION: 19

RESTRAINT

Solution:

Hindrance : a thing that provides resistance, delay, or obstruction to something or someone.
Repression : the action of subduing someone or something by force.
Obstacle : a thing that blocks one's way or prevents or hinders progress.
Restriction : a limiting condition or measure, especially a legal one.
Restraint : a measure or condition that keeps someone or something under control.
 

QUESTION: 20

TORTURE

Solution:

Torment : severe physical or mental suffering.
Chastisement : to criticize someone severely.
Harassment : aggressive pressure or intimidation.
Terror : extreme fear.
Torture : the action or practice of inflicting severe pain on someone as a punishment or in order to force them to do or say something.
Synonym of Torture is Torment
 

QUESTION: 21

HARBINGER

Solution:

Messenger : a person who carries a message or is employed to carry messages.
Steward : a person employed to look after the passengers on a ship, aircraft, or train.
Forerunner : a person or thing that precedes the coming or development of someone or something else.
Pilot : a person who operates the flying controls of an aircraft.

Harbinger : a forerunner of something.

QUESTION: 22

ECSTATIC

Solution:

Animated : full of life or excitement; lively.
Enraptured : give intense pleasure or joy to.
Bewildered : perplexed and confused; very puzzled.
Fitful : active or occurring spasmodically or intermittently; not regular or steady.
Ecstatic : feeling or expressing overwhelming happiness or joyful excitement.

Synonym of Ecstatic is Enraptured
 

QUESTION: 23

SHALLOW

Solution:

Artificial : made or produced by human beings rather than occurring naturally, especially as a copy of something natural.
Superficial : appearing to be true or real only until examined more closely.
Foolish : lacking good sense or judgement; unwise.
Worthless : having no real value or use.
Shallow : not exhibiting, requiring, or capable of serious thought.

Synonym of Shallow is Superficial
 

QUESTION: 24

DILIGENT

Solution:

Diligent is a synonym for hardworking in industrious topic.

QUESTION: 25

ADMONISH

Solution:

When used as verbs, admonish means to warn or notify of a fault, whereas reprimand means to reprove in a formal or official way. Reprimand is also noun with the meaning: a severe, formal or official reproof.

Similar Content

Related tests