Test: Synonym- 3


25 Questions MCQ Test General Aptitude for GATE 2020 | Test: Synonym- 3


Description
This mock test of Test: Synonym- 3 for CAT helps you for every CAT entrance exam. This contains 25 Multiple Choice Questions for CAT Test: Synonym- 3 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Synonym- 3 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. CAT students definitely take this Test: Synonym- 3 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Synonym- 3 extra questions, long questions & short questions for CAT on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

MASSACRE 

Solution:

Massacre: an indiscriminate and brutal slaughter of people.
Slaughter: the killing of a large number of people or animals in a cruel or violent way; massacre.
The synonym of MASSACRE is Slaughter.
 

QUESTION: 2

WRETCHED

Solution:

As adjectives the difference between poor and wretched is that poor is with little or no possessions or money while wretched is very miserable; sunk in, or accompanied by, deep affliction or distress, as from want, anxiety, or grief; calamitous; woeful; very afflicting.

QUESTION: 3

TACITURNITY

Solution:

The synonym of TACITURNITY is Reserve.

QUESTION: 4

Synonym of ABDICATE

Solution:

Abandon is a word of wide signification, applying to persons or things of any kind; abdicate and resign apply to office, authority, or power; cede to territorial possessions; surrender especially to military force, and more generally to any demand, claim, passion, etc.

QUESTION: 5

RANT

Solution:

The meaning of rant is speaking for a relatively long period of time in an angry way. Such speech is borne out of frustration and is accompained by a frenzied cadence of speaking.

QUESTION: 6

RABBLE

Solution:

Rabble is a synonym for mob in crowd topic. In some cases you can use "Rabble" instead the word "Mob" as a noun or an adjective, when it comes to topics like people, masses, hoi polloi, large group of people.

QUESTION: 7

ABUNDANT

Solution:

The synonym of ABUNDANT is Plenty.

QUESTION: 8

ZANY

Solution:

Zany is - a subordinate clown or acrobat in old comedies who mimics ludicrously the tricks of the principal.

QUESTION: 9

WARY

Solution:

When used as adjectives, vigilant means watchful, especially for danger or disorder, whereas wary means cautious of danger.

QUESTION: 10

INSOMNIA

Solution:
QUESTION: 11

INTIMIDATE

Solution:

Intimidate to deliberately make someone feel frightened, especially so that they will do what you want

QUESTION: 12

IMPROMPTU

Solution:

An impromptu action is one that you do without planning or organizing it in advance.

QUESTION: 13

DESTITUTION

Solution:

'Destitution' means without money, food, home or possessions. E.g. The floods left thousands of people destitute. 'Beggary' means the practice of begging. 'Poverty' means the condition of being extremely poor. 'Humility' means the quality of not being proud because you are aware of your bad qualities. 'Moderation' means the quality of doing something with reasonable limits.
Thus, option C is the correct answer. 
 

QUESTION: 14

REPERCUSSION

Solution:

The synonym of REPERCUSSION is Reaction.

QUESTION: 15

ENTIRE

Solution:
QUESTION: 16

PRESTIGE 

Solution:

Influence is quite different from all other words.
Having wealth doesn't mean having prestige.
And quality can be good or bad.
So the exact meanings could be name, fame, reputation.

QUESTION: 17

Q. Guess the correct synonym of the following words: 

ABUNDANT

Solution:
QUESTION: 18

CONNOISSEUR

Solution:

Connoisseur = a person who knows a lot about and enjoys one of the arts, or food, drink, etc and can judge the quality skill in that subject.
e.g. Jahangir was a well-known connoisseur of art. 

Ignorant = one who does not care about knowledge, understanding or information about something.
Delinquent = tending to commit a crime.
Interpreter = someone whose job is to change what someone else is saying into another language.

QUESTION: 19

PONDER

Solution:

The given word 'ponder' means 'to consider something deeply or thoroughly', 'thinking about something carefully'.
From the options, Option A: 'think' best expresses the meaning of the given word. Hence option A is correct.
Option B: 'Evaluate' means 'to determine or set the value or amount of'.
Option C: 'Anticipate' means 'to expect something or foresee it'.
Option D: 'Increase' means 'to make greater in number, size, or quantity'.
These words do not mean the same as the given word, hence options A, B and D are incorrect.
 

QUESTION: 20

FRUGALITY

Solution:

The synonym of FRUGALITY is Economy.
Frugality is the quality of being frugal, sparing, thrifty, prudent or economical in the consumption of consumable resources such as food, time or money, and avoiding waste, lavishness or extravagance.
 

QUESTION: 21

CANTANKEROUS

Solution:

tempered and quarrelsome; disagreeable: disliked her cantankerous landlord. Difficult to handle: “had to use liquid helium, which is supercold, costly and cantankerous”

QUESTION: 22

SHIVER

Solution:

The correct option is 'tremble' because tremble means to shiver and tremble means to move slightly and uncontrollably as a result of being cold

QUESTION: 23

MAYHEM

Solution:

Jubilation : a feeling of great happiness and triumph.
Havoc : widespread destruction.
Excitement : a feeling of great enthusiasm and eagerness.
Defeat : win a victory over (someone) in a battle or other contest; overcome or beat.
Mayhem : violent or extreme disorder; chaos.

QUESTION: 24

STRINGENT

Solution:
QUESTION: 25

KEN

Solution:

The noun ken means "range of vision or comprehension." If quantum mechanics is beyond your ken, you don't understand it, or it is beyond your scope of knowledge.

Similar Content

Related tests