Test: Verbal Analogies- 1


8 Questions MCQ Test General Aptitude for GATE 2020 | Test: Verbal Analogies- 1


Description
This mock test of Test: Verbal Analogies- 1 for Verbal helps you for every Verbal entrance exam. This contains 8 Multiple Choice Questions for Verbal Test: Verbal Analogies- 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Verbal Analogies- 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Verbal students definitely take this Test: Verbal Analogies- 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Verbal Analogies- 1 extra questions, long questions & short questions for Verbal on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Each question consist of two words which have a certain relationship to each other followed by four pairs of related words, Select the pair which has the same relationship.

TEN:DECIMAL

Solution:

Decimal is a number system with ten as base. Similarly, binary is a number system with two as base. Others don't have a number system.

QUESTION: 2

MUNDANE:SPIRITUAL

Solution:

Mundane is antonym of spiritual and worldly is antonym of unworldly.

QUESTION: 3

ARMY:LOGISTICS

Solution:

Army works on logistics. Similarly, business works on strategy.

QUESTION: 4

Scribble : Write then Stammer : ?

Solution:

Scribble means to make meaningless marks or rough drawings using a pencil or pen. 

Stammer means to speak with sudden involuntary pauses and a tendency to repeat the initial letters of words.

QUESTION: 5

Labourer is related to Wages as Entrepreneur is related to _____? 

Solution:

First earns in the form of second

QUESTION: 6

HOPE:ASPIRES

Solution:

Hope when gets matured it becomes Aspires. Similarly, fib (little falsehood) when gets matured it becomes lie. So, Hope : Aspires, Fib : Lie.

QUESTION: 7

CORPOREAL:SPIRITUAL

Solution:

Corporeal is antonym of spiritual. Similarly, moron is antonym of savant.

QUESTION: 8

SYMPHONY:COMPOSER

Solution:

Composer makes symphony. Painter makes fresco.

Related tests