Test: Health And Disease


10 Questions MCQ Test Science Class 9 | Test: Health And Disease


Description
This mock test of Test: Health And Disease for Class 9 helps you for every Class 9 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 9 Test: Health And Disease (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Health And Disease quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 9 students definitely take this Test: Health And Disease exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Health And Disease extra questions, long questions & short questions for Class 9 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Rejection of transplanted organ is prevented by regular use of 

Solution:

Cyclosporine is used to prevent organ rejection in people who have received a liver, kidney, or heart transplant. It is usually taken along with other medications to allow your new organ to function normally.

QUESTION: 2

Which of the following could be a cause for developing a disease?

Solution:

Poor hygiene often accompanies certain mental or emotional disorders, including severe depression and psychotic disorders. Dementia is another common cause ofpoor hygiene. Other people may develop poor hygiene habits due to social factors such as poverty or inadequacy of social support.

QUESTION: 3

Which of the following is significant while diagnosing a disease?

Solution:
QUESTION: 4

What would happen if no agency is ensuring that garbage is collected and disposed off?

Solution:

 

If no agency is ensuring that garbage is collected and disposed off, the possibility of poor health increases. Therefore, public cleanliness is important for individual health.

QUESTION: 5

Which of the following is not a symptom of any disease?

Solution:

Meningitis is an inflammation of the membranes (meninges) surrounding your brain and spinal cord.

The swelling from meningitis typically triggers symptoms such as headache, fever and a stiff neck.

QUESTION: 6

Which of the following is the literal meaning of disease?

Solution:

Disease is a state in which, body or organs of body show variation. Such changes are called symptoms. Therefore, symptoms indicates presence of disease. However, it does not show what the disease is. Diseases can be either acute or chronic.

QUESTION: 7

A condition of failure of function of kidney to form urine is

Solution:
QUESTION: 8

‘Public cleanliness is important for individual health’. Which of the following is an example of this statement?

Solution:

If large amount of garbage is thrown on the streets, they can act as breeding grounds for several pathogens and disease-carriers. Hence, keeping these garbage dumps clean is an important measure of public cleanliness.

QUESTION: 9

While playing cricket, Sanjay was hit by the ball on his ankle. He was feeling a lot of pain and was not able to move his leg. After 10-15 mins, he found a swelling and redness on that portion of the ankle, where the ball had hit him.In this case, the pain, redness and swelling are the

Solution:

Symptoms are the signs which help us to know about any sickness or physical issue. In this case, the pain, redness, and swelling are the signs of the hit of the ball. Hence, they are the symptoms.

QUESTION: 10

Which of the following is essential to avoid diseases?

Solution:

A balanced diet means full of all necessary things(proteins etc) required to our body to avoid diseases and stay healthy