Miscellaneous Test: Time & Work- 1


Test Description

15 Questions MCQ Test UPSC Prelims Paper 2 CSAT - Quant, Verbal & Decision Making | Miscellaneous Test: Time & Work- 1

Miscellaneous Test: Time & Work- 1 for Banking Exams 2022 is part of UPSC Prelims Paper 2 CSAT - Quant, Verbal & Decision Making preparation. The Miscellaneous Test: Time & Work- 1 questions and answers have been prepared according to the Banking Exams exam syllabus.The Miscellaneous Test: Time & Work- 1 MCQs are made for Banking Exams 2022 Exam. Find important definitions, questions, notes, meanings, examples, exercises, MCQs and online tests for Miscellaneous Test: Time & Work- 1 below.
Solutions of Miscellaneous Test: Time & Work- 1 questions in English are available as part of our UPSC Prelims Paper 2 CSAT - Quant, Verbal & Decision Making for Banking Exams & Miscellaneous Test: Time & Work- 1 solutions in Hindi for UPSC Prelims Paper 2 CSAT - Quant, Verbal & Decision Making course. Download more important topics, notes, lectures and mock test series for Banking Exams Exam by signing up for free. Attempt Miscellaneous Test: Time & Work- 1 | 15 questions in 20 minutes | Mock test for Banking Exams preparation | Free important questions MCQ to study UPSC Prelims Paper 2 CSAT - Quant, Verbal & Decision Making for Banking Exams Exam | Download free PDF with solutions
1 Crore+ students have signed up on EduRev. Have you?
Miscellaneous Test: Time & Work- 1 - Question 1

Raju can do 25% of a piece of work in 5 days. How many days will he take to complete the work ten times?

Detailed Solution for Miscellaneous Test: Time & Work- 1 - Question 1

He will complete the work in 20 days. Hence, he will complete ten times the work in 200 days.

Miscellaneous Test: Time & Work- 1 - Question 2

Nishu and Archana can do a piece of work in 10 days and Nishu alone can do it in 12 days. In how many days can Archana do it alone?

Detailed Solution for Miscellaneous Test: Time & Work- 1 - Question 2

N + A = 10%
N = 8.33%
Hence A = 1.66% Æ 60 days.

Miscellaneous Test: Time & Work- 1 - Question 3

If 8 boys and 12 women can do a piece of work in 25 days, in how many days can the work bedone by 6 boys and 11 women working together?

Detailed Solution for Miscellaneous Test: Time & Work- 1 - Question 3

The data is insufficient, since we only know that the work gets completed in 200 boy days and 300 women days.

Miscellaneous Test: Time & Work- 1 - Question 4

A can do a piece of work in 20 days. He works at it for 5 days and then B finishes it in 10 moredays. In how many days will A and B together finish the work?

Detailed Solution for Miscellaneous Test: Time & Work- 1 - Question 4

In 5 days, A would do 25% of the work. Since, B finishes the remaining 75% work in 10 days, we
can conclude that B’s work in a day = 7.5%
Thus, (A + B) = 12.5% per day.
Together they would take 100/12.5 = 8 days.

Miscellaneous Test: Time & Work- 1 - Question 5

Twenty workers can finish a piece of work in 30 days. After how many days should 5 workers leave the job so that the work is completed in 35 days?

Detailed Solution for Miscellaneous Test: Time & Work- 1 - Question 5

Total man days required = 600 man days. If 5 workers leave the job after ‘n’ days, the total work
would be done in 35 days. We have to find the value of ‘n’ to satisfy:
20 × n + (35 – n) × 15 = 600.
Solving for n, we get
20n – 15n + 35 × 15 = 600
5n = 75
n = 15.

Miscellaneous Test: Time & Work- 1 - Question 6

Subhash can copy 50 pages in 10 hours; Subhash and Prakash together can copy 300 pages in 40hours. In how much time can Prakash copy 30 pages?

Detailed Solution for Miscellaneous Test: Time & Work- 1 - Question 6

Subhash can copy 200 pages in 40 hours (reaction to the first sentence). Hence, Prakash can copy
100 pages in 40 hours. Thus, he can copy 30 pages in 30% of the time: i.e. 12 hours.

Miscellaneous Test: Time & Work- 1 - Question 7

Sashi can do a piece of work in 25 days and Rishi can do it in 20 days. They work for 5 days and then Sashi goes away. In how many more days will Rishi finish the work?

Detailed Solution for Miscellaneous Test: Time & Work- 1 - Question 7

Sashi = 4%, Rishi = 5%. In five days, they do a total of 45% work. Rishi will finish the remaining
55% work in 11 more days.

Miscellaneous Test: Time & Work- 1 - Question 8

Manoj takes twice as much time as Anjay and thrice as much as Vijay to finish a piece of work.Together they finish the work in 1 day. What is the time taken by Manoj to finish the work?

Detailed Solution for Miscellaneous Test: Time & Work- 1 - Question 8

Let Anjay take 3t days, Vijay take 2t days and Manoj take 6t days in order to complete the work.
Then we get:
1/3t + 1/2t + 1/6t = 1 Æ t = 1. Thus, Manoj would take 6t = 6 days to complete the work.

Miscellaneous Test: Time & Work- 1 - Question 9

Raju is twice as good as Vijay. Together, they finish the work in 14 days. In how many days can Vijay alone do the same work?

Detailed Solution for Miscellaneous Test: Time & Work- 1 - Question 9

Raju being twice as good a workman as Vijay, you can solve the following equation to get the
required answer:
1/R + 1/2R = 1/14.
Solving will give you that Vijay takes 42 days.

Miscellaneous Test: Time & Work- 1 - Question 10

If 12 men and 16 boys can do a piece of work in 5 days and 13 men and 24 boys can do it in 4days, compare the daily work done by a man with that done by a boy?

Detailed Solution for Miscellaneous Test: Time & Work- 1 - Question 10

12 × 5 man days + 16 × 5 Boy days
= 13 × 4 man days + 24 × 4 Boy days
Æ 8 man days = 16 Boy days
1 man day = 2 Boy days.
Required ratio of man’s work to boy’s work = 2 : 1.

Miscellaneous Test: Time & Work- 1 - Question 11

30 men working 5 h a day can do a work in 16 days. In how many days will 20 men working 6 h a day do the same work?

Detailed Solution for Miscellaneous Test: Time & Work- 1 - Question 11

Work equivalence method:
30 × 5 × 16 = 20 × 6 × n
Gives the value of n as 20 days

Miscellaneous Test: Time & Work- 1 - Question 12

15 men could finish a piece of work in 210 days. But at the end of 100 days, 15 additional men are employed. In how many more days will the work be complete?

Detailed Solution for Miscellaneous Test: Time & Work- 1 - Question 12

Total work = 15 × 210 = 3150 man days.
After 100 days, work done = 15 × 100 = 1500 man days.
Work left = 3150 – 1500 = 1650 man days.
This work has to be done with 30 men working each day.
The number of days (more) required = 1650/30 = 55 days.

Miscellaneous Test: Time & Work- 1 - Question 13

In a fort there was sufficient food for 200 soldiers for 31 days. After 27 days 120 soldiers left the fort. For how many extra days will the rest of the food last for the remaining soldiers?

Detailed Solution for Miscellaneous Test: Time & Work- 1 - Question 13

After 27 days, food left = 4 × 200 = 800 soldier days worth of food. Since, now there are only 80
soldiers, this food would last for 800/80 = 10 days. Number of extra days for which the food lasts
= 10 – 4 = 6 days.

Miscellaneous Test: Time & Work- 1 - Question 14

Ajay and Vijay can do a piece of work in 28 days. With the help of Manoj, they can finish it in 21days. How long will Manoj take to finish the work all alone?

Detailed Solution for Miscellaneous Test: Time & Work- 1 - Question 14

Ajay + Vijay = 1/28 and Ajay + Vijay + Manoj = 1/21.
Hence, Manoj = 1/21 – 1/28 = 1/84.
Hence, Manoj will take 84 days to do the work.

Miscellaneous Test: Time & Work- 1 - Question 15

Ajay and Vijay together can do a piece of work in 6 days. Ajay alone does it in 10 days. What time does Vijay require to do it alone?

Detailed Solution for Miscellaneous Test: Time & Work- 1 - Question 15

A + V = 16.66% and A = 10% Æ V = 6.66%. Consequently Vijay would require 100/6.66 = 15
days to do it alone.

Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code
Information about Miscellaneous Test: Time & Work- 1 Page
In this test you can find the Exam questions for Miscellaneous Test: Time & Work- 1 solved & explained in the simplest way possible. Besides giving Questions and answers for Miscellaneous Test: Time & Work- 1, EduRev gives you an ample number of Online tests for practice