CAT  >  IIFT Mock Test Series  >  IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 Download as PDF

IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1


Test Description

28 Questions MCQ Test IIFT Mock Test Series | IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1

IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 for CAT 2022 is part of IIFT Mock Test Series preparation. The IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 questions and answers have been prepared according to the CAT exam syllabus.The IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 MCQs are made for CAT 2022 Exam. Find important definitions, questions, notes, meanings, examples, exercises, MCQs and online tests for IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 below.
Solutions of IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 questions in English are available as part of our IIFT Mock Test Series for CAT & IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 solutions in Hindi for IIFT Mock Test Series course. Download more important topics, notes, lectures and mock test series for CAT Exam by signing up for free. Attempt IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 | 28 questions in 20 minutes | Mock test for CAT preparation | Free important questions MCQ to study IIFT Mock Test Series for CAT Exam | Download free PDF with solutions
1 Crore+ students have signed up on EduRev. Have you?
IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 1

Given in column 1 are some German Phrases commonly used in English and their meanings are given in column 2. Match the phrase in column 1 with its correct meaning in column 2.

Detailed Solution for IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 1

Solution: Option 2.

IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 2

Find the odd man out.

Detailed Solution for IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 2

Solution: Option 4.

IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 3

Which of these non-metals is liquid at room temperature?

Detailed Solution for IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 3

Solution: Option 4.

IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 4

Which of these states has not yet become completely ‘open defecation-free’?

Detailed Solution for IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 4

Solution: Option 4.

IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 5

Which badminton player won the men’s singles title at the Bahrain International Challenge?

Detailed Solution for IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 5

Solution: Option 2.

IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 6

Match the country in column 1 to the capital in column 2 and its currency in column 3 

Detailed Solution for IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 6

Solution: Option 4.

IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 7

Black Tuesday, which is often cited as the beginning of the Great Depression, occurred in which year?

Detailed Solution for IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 7

Solution: Option 3.

IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 8

Which country won the most gold medals at the 17th Asian Games, held in Incheon?

Detailed Solution for IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 8

Solution: Option 3.

IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 9

Who among the following has recently resigned as Twitter’s India head?

Detailed Solution for IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 9

Solution: Option 1.

IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 10

Who is the current speaker of the Lok Sabha?

Detailed Solution for IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 10

Solution: Option 3

IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 11

Which of the following diseases is also known as Koch’s disease? 

Detailed Solution for IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 11

Solution: Option 2.

IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 12

Match the automobile companies given in column 1 with their headquarters in column 2. 

Detailed Solution for IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 12

Solution: Option 3.

IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 13

Who was chosen by Gandhiji to lead the Dharasana Salt Satyagraha after his arrest?

Detailed Solution for IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 13

Solution: Option 1.

IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 14

Which of these banks is headquartered in Frankfurt?

Detailed Solution for IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 14

Solution: Option 1.

IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 15

Which state has been ranked third in the latest state-wise Ease of Doing Business ranking?

Detailed Solution for IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 15

Solution: Option 4.

IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 16

Who won the 2016 Nobel prize in Chemistry?

Detailed Solution for IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 16

Solution: Option 4.

IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 17

Which Indian actress is to be honoured with the Lifetime Achievement Award at the Dubai International Film Festival in Dec 2016?

Detailed Solution for IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 17

Solution: Option 2.

IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 18

Recently, which country executed a member of its royal family for murdering a compatriot?

Detailed Solution for IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 18

Solution: Option 2.

IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 19

The unit of time ‘Lustrum’ used during ancient Rome refers to how many years?

Detailed Solution for IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 19

Solution: Option 4.

IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 20

Which of the following banks is not headquartered in Mumbai?

Detailed Solution for IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 20

Solution: Option 2.

IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 21

Who among the following was the first recipient of the Rajiv Gandhi Khel Ratna Award?

Detailed Solution for IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 21

Solution: Option 1.

IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 22

Lassa fever is named after a town Lassa. Where is Lassa located?

Detailed Solution for IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 22

Solution: Option 3.

IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 23

Which country unveiled the world's first zero-emissions hydrogen train, Coradia iLint?

Detailed Solution for IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 23

Solution: Option 2.

IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 24

Which of the following works of Richard Flanagan was made into a feature film?

Detailed Solution for IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 24

Solution: Option 4.

IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 25

Match the following

Detailed Solution for IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 25

Solution: Option 3.

IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 26

At what position is India ranked as per the Global Hunger Index 2016?

Detailed Solution for IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 26

Solution: Option 3.

IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 27

What is the full form of ADB, in the banking world?

Detailed Solution for IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 27

Solution: Option 3.

IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 28

What is the target number of cities to be covered under the Union Government’s Smart City project?

Detailed Solution for IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 - Question 28

Solution: Option 1.

Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code
Information about IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 Page
In this test you can find the Exam questions for IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1 solved & explained in the simplest way possible. Besides giving Questions and answers for IIFT General Knowledge MCQ Quiz - 1, EduRev gives you an ample number of Online tests for practice