Test: Coordinate Geometry- 1


10 Questions MCQ Test Quantitative Aptitude for Banking Preparation | Test: Coordinate Geometry- 1


Description
This mock test of Test: Coordinate Geometry- 1 for Quant helps you for every Quant entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Quant Test: Coordinate Geometry- 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Coordinate Geometry- 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Quant students definitely take this Test: Coordinate Geometry- 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Coordinate Geometry- 1 extra questions, long questions & short questions for Quant on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Practice Quiz or MCQ (Multiple Choice Questions) with solutions are available for Practice, which would help you prepare for "Coordinate Geometry" under Quantitative Aptitude. You can practice these practice quizzes as per your speed and improvise the topic. The same topic is covered under various competitive examinations like - CAT, GMAT, Bank PO, SSC and other competitive examinations.

 

Q. 

We divided the plane of the paper into four equal parts. by drawing two mutually perpendicular lines, X'OX and YOY'. These lines are called the axes. Here X'OX is called x-axis and YOY' is called y-axis. There axes divide the plane of the paper into four parts, called quadrants.

The position of a point in a plane is denoted by an ordered pair (a,b), where a is called the x co-ordinate and y is called y co-ordinate.

In which quadrant does the point(-4, -7) lie? 

Solution:

The point (-4, -7) lies in 3rd quadrant. 

QUESTION: 2

In which quadrant does the point(1, 5) lie? 

Solution:

The point (1, 5) lies in 1st quadrant.

QUESTION: 3

In which quadrant does the point(9, -2) lie?

Solution:

The point (9, -2) lies in 4th quadrant.

QUESTION: 4

In which quadrant does the point(-7, 6) lie?

Solution:

The point (-7, 6) lies in 2nd quadrant.

QUESTION: 5

In which quadrant does the point(0, 9) lie? 

Solution:

The point (0, 9) lies in x-axis.

QUESTION: 6

In which quadrant does the point(9, 0) lie? 

Solution:

The point (9, 0) lies in y-axis.

QUESTION: 7

Find the coordinates of the point equidistant from the points A(1, 2), B (3, –4) and C(5, –6).       

Solution:

Given three points A(1,2) B(3,-4) and C(5,-6).

QUESTION: 8

Find the distance of the point A(3, -3) from the origin. 

Solution:

OA = √32+(-3)2 = √9+9 = √18 = 3√2

QUESTION: 9

P is a point on x-axis at a distance of 4 units from y-axis to its right. The co-ordinates of P are: 

Solution:

The co-ordinates of P are A(4, 0)

QUESTION: 10

A is a point on y-axis at a distance of 5 units from x-axis lying below x-axis. The co-ordinates of A are:

Solution:

The co-ordinates of A are A(0, -5)

Related tests