Adjective MCQ 1


20 Questions MCQ Test English for CLAT | Adjective MCQ 1


Description
This mock test of Adjective MCQ 1 for CLAT helps you for every CLAT entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for CLAT Adjective MCQ 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Adjective MCQ 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. CLAT students definitely take this Adjective MCQ 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Adjective MCQ 1 extra questions, long questions & short questions for CLAT on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

There were (A) / no less than fifty persons (B) / present in the room. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘less than’ by ‘fewer than’.

QUESTION: 2

Few remarks (A) / that he made were (B) / offensive to my friend. (C) / no error (D)

Solution:

Add ‘a’ before ‘few’

QUESTION: 3

It is a (A) / worth watching documentary (B) / and you must not miss it. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘worth watching documentary’ by ‘documentary worth watching’.

QUESTION: 4

Of all the students (A) / Rita was less worried (B) / when the date for the annual examination was announced. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘less’ by ‘the least’.

QUESTION: 5

Even the most perfect person (A) / in the world is said to have erred (B) / when there was time to perform. (C) / no error (D)

Solution:

Delete ‘most’ and replace ‘the’ by ‘a’

QUESTION: 6

The meeting was postponed (A) / because only a few  number of persons (B) / were present there. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘few’ by ‘small’.

QUESTION: 7

In the opinion of everyone (A) / she is wiser (B) / than beautiful. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘wiser’ by ‘more wise’.

QUESTION: 8

The tiger is (A) / as swift as (B) / any animal .(C) / no error (D)

Solution:

Add ‘other’ before ‘animal’.

QUESTION: 9

He had to cut a sorry figure (A) / when he realised that he had (B) / no any money in his purse.(C) / no error (D)

Solution:

Delete ‘any’.

QUESTION: 10

Of the three ministers (A) / who do you think (B) / is going to prove more successful. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘more’ by ‘the most’.

QUESTION: 11

Neither she is intelligent (A) / nor hard working (B) / and still she expects to secure first class.(C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘Neither she is intelligent’ by ‘She is neither intelligent’

QUESTION: 12

I requested him (A) / to lend me few books (B) / that might help in my studies. (C) / no error (D)

Solution:

Add ‘a’ before ‘few’.

QUESTION: 13

Your essay (A) / should not exceed more than (B) / hundred words. (C) / no error (D)

Solution:

Delete ‘more than’.

QUESTION: 14

He is the tallest (A) / than anybody (B) / in the school. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘than anybody’ by ‘of all’.

QUESTION: 15

I was surprised (A) / to see her speak (B) / with somewhat anger. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘somewhat’ by ‘some’.

QUESTION: 16

My brother is elder (A) / than me although (B) / he looks younger. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘than’ by ‘to’.

QUESTION: 17

Could you please (A) / give me any money (B) / to buy food? (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘any’ by ‘some’.

QUESTION: 18

Privatization offers the most ideal situation (A) / for consumers because private sector (B) / is very conscious of quality. (C) / no error (D)

Solution:

Delete ‘most’.

QUESTION: 19

Little care on your part (A) / would have made you (B) / more successful than your friend. (C) / no error (D)

Solution:

Add ‘a’ before ‘little’.

QUESTION: 20

He is as intelligent if not more intelligent (A) / than his brother who has qualified (B) / for this post.(C) / no error (D)

Solution:

Add ‘as’ after ‘as intelligent’.

Similar Content

Related tests