Adjectives MCQ 2


40 Questions MCQ Test English for CLAT | Adjectives MCQ 2


Description
This mock test of Adjectives MCQ 2 for CLAT helps you for every CLAT entrance exam. This contains 40 Multiple Choice Questions for CLAT Adjectives MCQ 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Adjectives MCQ 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. CLAT students definitely take this Adjectives MCQ 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Adjectives MCQ 2 extra questions, long questions & short questions for CLAT on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

No one can (a) / easily tell (b) / which of Rama and Sham (c) / is smarter (d) / No Error (e)

Solution:
QUESTION: 2

With a fresh coat (a) / of paint (b) / our school can (c) / look much nice (d)/ No error (e)

Solution:
QUESTION: 3

It is more better (a) / if one of the parents (b) / stays at home (c) / to took after the children (d) / No error (e)

Solution:
QUESTION: 4

I answered (a) / the questions (b) / as best as (c) / I would (d) / No error (e)

Solution:

C is the correct option. the sentence should be – I answered the questions as best as I ‘could’.

QUESTION: 5

The Indian stock market 15 (a) / one of the worse (b) / performing stock markets (c) / in the recent times (d) / No error (e)

Solution:

The correct option is B.
‘Worse’ should be replaced by ‘worst’.

QUESTION: 6

Ram was asked to produce (a) / a real important document (b) / but he failed to (c) / company to the demand (d) / No error (e)

Solution:

The correct option is B.
‘Really’ in place of ‘real’.
Real is an adjective meaning genuine or essential. It can only describe nouns. Really is an adverb of emphasis or degree, used in informal speech to mean very or truly. It can only describe verbs or other adverbs.

QUESTION: 7

The rate of metabolism of (a) / a body is comparatively lowest when (b) / it is at rest and is (c) / thus optimum for examination (d) / No error (e)

Solution:
QUESTION: 8

He is the most (a) / intelligent and also (b) / the very talented (c) / student of the college (d) / No error (e)

Solution:

The correct option is C as the word talented is itself describes the speciality of a student so using word very is irrelevant .

QUESTION: 9

The success of the (a) / government sponsor job guarantee programme (b) / has resulted in a (c) / drastic drop in poverty (d) / No error (e)

Solution:

Substitute ‘government-sponsored’ for ‘government sponsor’.

QUESTION: 10

We had extensively discussions (a) / with the participants and (b) / obtained their feedback (c) / regarding our new services (d) / No error (e)

Solution:

The correct option is A.
Use ‘extensive’ in place of ‘extensively’

QUESTION: 11

The cascading effect of economic slowdown (a) / has brought a much unnerving gloom (b) / to the real estate industry last year (c) / but the industry is looking up this year (d) / No error (e)

Solution:

The correct option is B.
‘Has’ should be removed from the sentence.

QUESTION: 12

Bhavatpur is transforming into (a) / India’s most fastest growing bird sanctuary (b) / attracting thousands of rare migratory birds (c) / from Europe and Siberia (d) / No error (e)

Solution:
QUESTION: 13

The results of the study showed that (a) / if the partners were willing to talk to each other (b) / and arrive at a mutually agreeable decision (c) / the joint decisions were better than anyone person’s judgment (d) / No error (e)

Solution:
QUESTION: 14

A new study has shown that kids (a) / who have a high body mass index are (b) / more likelier to have high blood pressure, cholesterol and blood insulin levels (c) / by the time they reach adolescence (d) / No error (e)

Solution:
QUESTION: 15

Everybody agrees (a) / that Zia (b) / is nicer (c) / than pretty (d)/ No error (e)

Solution:

The correct answer is C as instead of nicer , nice should come.

QUESTION: 16

I watched (a) / a movie last Sunday (b) / and found it (c) / much interesting (d) / No error (e)

Solution:
QUESTION: 17

Having worked (a) / incessantly for (b) / five hours I got (c) / very exhausted (d) / No error (e)

Solution:

The correct answer is d . Exhausted is a state of being tired so you can not phrase it as very exhausted as it cannot be very dead but just dead. The expression very exhausted is wrong.

QUESTION: 18

India is a (a) / very beautiful wintry (b) / and has (c) / many worth seeing places (d) / No error (e)

Solution:
QUESTION: 19

The big glittering (a) / diamond ring is (b) / the most unique (c) / piece of jewellery I have ever seen (d) / No error (e)

Solution:
QUESTION: 20

Researches over the world (a) / agree that (b) / tea is (c) / preferable than coffee (d) / No error (e)

Solution:
QUESTION: 21

Mr. Zac Effron is the (a) / most honest (b) / and wise member (c) / of the cabinet (d) / No error (e)

Solution:

The correct option is C.
Superlative degree is to be used ‘wisest’
 

QUESTION: 22

Of all the members (a) / of the committee (b) / Manon is (c) / most efficient (d) / No error (e)

Solution:

D is the correct option.Article "THE" is Missing in option (d)...as it is a superlative degree statement. Of all the members of the committee Manon is the most efficient.

QUESTION: 23

Our room (a) / is bigger and (b) / cleaner (c) / than theirs (d) / No error (e)

Solution:

The correct option is E.
The sentence is correct.

QUESTION: 24

Ram is (a) / not as intelligent (b) / as everybody assumes (c) / him to be (d) / No error (e)

Solution:

B is the correct option. Ram is not “that” intelligent..should be sentenced. 'that' should be in place of 'as'.

QUESTION: 25

No one can deny (a) / that Aamir is (b) / so good (c) / an actor as Shahrukh is (d) / No error (e)

Solution:

The correct option is C.
‘As good as’ instead of ‘so good’

QUESTION: 26

The rivers (a) / of Canada are (b) / cleaner (c) / than India (d) / No error (e)

Solution: The sentence in itself says that the rivers of Canada are cleaner than the whole country India while what it should say is that the rivers of Canada are cleaner ,either than those of India or the rivers of India.
QUESTION: 27

To clear an IAS exam (a) / the candidates need to have (b) / a thoroughly knowledge (c) / of almost all the subjects (d) / No error (e)

Solution:
QUESTION: 28

Rohit has a distinction (a) / of being the most trustworthily (b) / and reliable (c) / of all the employees (d) / No error (e)

Solution:

Replace 'trustworthily' by 'trustworthy'

QUESTION: 29

The weather (a) / of India is (b) / better than (c) / another country (d) / No error (e)

Solution:
QUESTION: 30

He requested me (a) / politely to get (b) / him any apples from the (c) / market next to my house (d) / No error (e)

Solution:

The correct option is C.
‘Any apples’ should be replaced with ‘some apples’.

QUESTION: 31

Motor Vehicle (a) / accident cases should (b) / be treated with a (c) / humanity touch. (d) / No error (e) 

Solution:
QUESTION: 32

He took morally responsibility (a) / and had resigned (b) / from the post of (c) family welfare minister. (d) / No error (e)

Solution:

The correct answer is A as the correction is He took moral responsibility. Not morally.

QUESTION: 33

The environment ministry (a) / has sanctioned several (b) / many projects for (c) / conservation of river Ganga. (d) / No error (e)

Solution:

Several projects are already mentioned so there is no further need to add many projects.

QUESTION: 34

Not driving your (a) / car regularly can be (b) / as damaging as driving (c) / it too hardly and recklessly. (d) / No error (e)

Solution:
QUESTION: 35

The thief was caught (a) / after he has sold off (b) / the stolen goods (c)/  No error (d)

Solution:

replace 'has' by 'had'

QUESTION: 36

He held a (a) / prestige position in (b) / one of the reputed (c) / organizations of the city. (d) No error (d) 

Solution:

The correct opinion is B.

as it should be prestigious position in

QUESTION: 37

Foggy conditions (a) / will continue (b) / to affect people (c) / for someone more days. (d) / No error

Solution:

The correct option is D as the ‘“for  someone more days’’ is grammatically is not correct.

QUESTION: 38

How much (a) / students are (b) there in (c) / the class? (d) / No erroe (e)

Solution:
QUESTION: 39

Doctor are desperation (a) / needed in the (b) / present commercial (c) / world. (d) / No error (e) 

Solution:
QUESTION: 40

His contribution (a) / as a manager (b)  / is still (c) / no clear. (d) / No error (e) 

Solution:

Related tests