Article MCQ


20 Questions MCQ Test English for CLAT | Article MCQ


Description
This mock test of Article MCQ for CLAT helps you for every CLAT entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for CLAT Article MCQ (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Article MCQ quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. CLAT students definitely take this Article MCQ exercise for a better result in the exam. You can find other Article MCQ extra questions, long questions & short questions for CLAT on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

The road (A) / to famous monument (B) / passes through a forest. (C) / no error (D)

Solution:

Add ‘the’ before ‘famous’.

QUESTION: 2

Our Housing Society comprises (A) / six blocks and (B) / thirty three flats in an area of about thousand sq. meters. (C) / no error (D)

Solution:

Add ‘a’ before ‘thousand’.

QUESTION: 3

Now that she is living in her own flat, (A) / she cleans the windows (B) / twice a week in the summer and once a week in the winter. (C) / no error (D)

Solution:

Delete ‘the’ before ‘summer’ and ‘winter’.

QUESTION: 4

With little imagination and enterprise, (A) / the tournament could have been transformed (B) / into a major attraction. (C) / no error (D)

Solution:

Add ‘a’ before ‘little’.

QUESTION: 5

These display (A) / the (B) / remarkable variety. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘the’ by ‘a’.

QUESTION: 6

If you have faith in Almighty (A) / everything will turn out (B) / to be all right. (C) / no error (D)

Solution:

Add ‘the’ before ‘Almighty’.

QUESTION: 7

According to the Bible (A) / it is meek and humble (B) / who shall inherit the Earth. (C) / no error (D)

Solution:

Add ‘the’ before ‘meek’.

QUESTION: 8

I am not wealthy (A) / so I cannot afford (B) / to buy a expensive car. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘a’ by ‘an’.

QUESTION: 9

My father is (A) / in bad mood (B) / today. (C) / no error (D)

Solution:

Add ‘a’ before ‘bad’.

QUESTION: 10

On my request (A) / Lalit introduced me to his friend (B) / who is singer and a scientist. (C) / no error (D)

Solution:

Add ‘a’ before ‘singer’.

QUESTION: 11

This town isn’t very well known (A) / and there isn’t much to see (B) / so a few tourists come here. (C) / no error (D)

Solution:

Delete ‘a’ before ‘few’.

QUESTION: 12

He took to (A) / reading Times (B) / for better knowledge of the facts. (C) / no error (D)

Solution:

Add ‘the’ before ‘Times’.

QUESTION: 13

The accelerating pace of life in our metropolitan city (A) / has had the tremendous effect (B) / on the culture and life-style of the people. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘the’ by ‘a’.

QUESTION: 14

Both the civilians (A) / and army men (B) / joined the First World War. (C) / no error (D)

Solution:

Add ‘the’ before ‘armymen’.

QUESTION: 15

The school is (A) / within hundred yards (B) / from my house.(C) / no error (D)

Solution:

Add ‘a’ before ‘hundred’.

QUESTION: 16

The majority of the computer professionals recommends (A) / that effective measures (B) / should be taken against software piracy. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘the’ by ‘a’ before ‘majority’.

QUESTION: 17

The famous Dr. Chandra (A) / is only dentist (B) / in our village. (C) / no error (D)

Solution:

Add ‘the’ before ‘only’

QUESTION: 18

This candidate lacks (A) / an experience (B) / otherwise he is well qualified. (C) / no error (D)

Solution:

Delete ‘an’ before ‘experience’.

QUESTION: 19

A person I met (A) / in the theatre (B) / was the playwright himself. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘a’ by ‘the’

QUESTION: 20

The war of Mahabharata (A) / is the full length illustration (B) / of a righteous war (C) / no error (D)

Solution:

Add ‘the’ before ‘Mahabharata’.

Similar Content

Related tests