Preposition MCQ 1


20 Questions MCQ Test English for CLAT | Preposition MCQ 1


Description
This mock test of Preposition MCQ 1 for CLAT helps you for every CLAT entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for CLAT Preposition MCQ 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Preposition MCQ 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. CLAT students definitely take this Preposition MCQ 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Preposition MCQ 1 extra questions, long questions & short questions for CLAT on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

The widely publicised manifesto (A) / of the new party is not (B) / much different than ours. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘than’ by ‘from’.

QUESTION: 2

I was taken with surprise (A) / when I saw (B) / the glamorous Appu ghar. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘with’ by ‘by’.

QUESTION: 3

Man needs security (A) / and leisure (B) / of free thinking. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘of’ by ‘for’.

QUESTION: 4

That Brutus, who was his trusted friend (a) / had attacked on him (b) / caused heart break to Julius Caesar (c) / No error (d)

Solution:

Remove ‘on’. The verb ‘attack’ does not take a preposition

QUESTION: 5

It was apparent for everyone (A) / present that if the patient did not receive (B) / medical attention fast, he would die. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘for’ by ‘to’.

QUESTION: 6

He knows very well (A) / what is expected from him (B) / but he is not able to fulfill all the expectations. (C) / no error. (D)

Solution:

Replace ‘from’ by ‘of’.

QUESTION: 7

My brother has (A) / ordered for (B) / a new book. (C) / no error (D)

Solution:

Delete ‘for’.

QUESTION: 8

That Brutus, who was his trusted friend (A) / had attacked on him (B) / caused heart break to Julius Caesar. (C) / no error (D)

Solution:

Delete ‘on’.

QUESTION: 9

There are three bridges _______ the Godavari

Solution:
QUESTION: 10

The doctor attended (A) / to (B) / the patient very quietly. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘to’ by ‘upon’.

QUESTION: 11

I was shocked to hear (A) / that his father (B) / died of an accident. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘of’ by ‘in’.

QUESTION: 12

I must start at dawn (A) / to reach the station (B) / in time. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘at’ by ‘by’.

QUESTION: 13

I shall put on (A) / a note in this regard (B) / for your consideration and necessary decision. (C) / no error. (D)

Solution:

Replace ‘on’ by ‘up’.

QUESTION: 14

None could dare (A) / to encroach (B) / on his rights. (C) / no error. (D)

Solution:

No error.

QUESTION: 15

The father brought the sweets (A) / and distributed them (B) / between his five children. (C) / no error. (D)

Solution:

Replace ‘between’ by ‘among’.

QUESTION: 16

Raman developed the habit (A) / for sleeping late (B) / when he was staying in the hostel. (C) / no error. (D)

Solution:

Replace ‘for’ by ‘of’.

QUESTION: 17

It is the duty of every right thinking citizen (A) / to try to make (B) / the whole world a happier place to live. (C) / no error. (D)

Solution:

Add ‘in’ after ‘live’.

QUESTION: 18

The top-ranking candidates (A) / will be appointed in senior jobs (B) / in good companies. (C) / no error. (D)

Solution:

Replace ‘in’ by ‘to’.

QUESTION: 19

My niece has been married (A) / with (B) / the richest man of the town. (C) / no error. (D)

Solution:

Replace ‘with’ by ‘to’.

QUESTION: 20

The venue of examination (A) / is one mile (B) / further up the hill. (C) / no error. (D)

Solution:

Replace ‘of’ by ‘for’.

Similar Content

Related tests