Preposition MCQ 2


20 Questions MCQ Test English for CLAT | Preposition MCQ 2


Description
This mock test of Preposition MCQ 2 for CLAT helps you for every CLAT entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for CLAT Preposition MCQ 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Preposition MCQ 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. CLAT students definitely take this Preposition MCQ 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Preposition MCQ 2 extra questions, long questions & short questions for CLAT on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

The man told to her(a) / that he had not brought his dog (b) / out for a walk (c) / as he was afraid that it would rain. (d) / No error (e)

Solution:
QUESTION: 2

He says that(a) / he has (b) / a car (c) / beside a scooter. (d) / No error. (e)

Solution:

The correct option is D.
It should be ‘, besides'. Beside means side by while besides means in addition to.

QUESTION: 3

Children often(a) / quarrel on (b) / petty (c) / issues. (d) / No error. (e)

Solution:
QUESTION: 4

Of all the men(a) / known to me none (b) / is inclined that he is (c) / to think ill to others (d) / No error. (e)

Solution:

The correct option is D.
 It should be, 'ill of others'.

QUESTION: 5

Our Mathematics teacher(a) / often emphasized on (b) / the need for (c) / a lot of practice. (d) / No error. (e)

Solution:
QUESTION: 6

This kind of behavior(a) / has not been (b) / seen here (c) / since the last four years. (d) / No error. (e)

Solution:

The correct option is D.
' for the last four years ' should be used. 'For 'is used for a period of time.

QUESTION: 7

As the party was going(a) / we noticed Mr. Roy fell back (b) / in his chair (c) / gasping for breath. (d) / No error. (e)

Solution:
QUESTION: 8

I have advised my brother(a) / to dispose off (b) / his old car and (c) / buy a new one. (d) No error. (e)

Solution:

The correct option is B.
 "dispose of" is the correct way to say it. They could also "sell off" the equipment. "Dispose of", in this case, means "get rid of".
 

QUESTION: 9

He fixed a metal ladder(a) / for the wall below his window (b) / so as to be able to  (c) / escape if there was a fire. (d) No error. (e)

Solution:
QUESTION: 10

My uncle frequently(a) / goes to abroad (b) / on business (c) / by air. (d) / No error. (e)

Solution:

The correct option is B.
‘Goes’ should be replaced with ‘went’.

QUESTION: 11

The girl said(a) / that she preferred (b) / the blue gown (c) / than the black one. (d) / No error. (e)

Solution:
QUESTION: 12

The smuggler yielded(a) / to the temptation (b) / and fell into the (c) / police trap. (d) / No error. (e)

Solution:

The correct option is A.

Use ‘to’ in place of ‘for’. As yield to somebody/ something is the right usage.

QUESTION: 13

Lata parted (a) / with her mother (b) / with tears but the journey (c) / to Delhi amused her. (d) / No error. (e)

Solution:

B is the correct option.”with her mother” is the error in the sentence. Lata parted her mother is the correct formation.

QUESTION: 14

Science can do something(a) / for bigger for the human mind than (b) / the substitution (c) / of one set of Beliefs by another. (d) / No error. (e)

Solution:

The correct option is B.
Science can do something ''for'' bigger for the human mind.
This ‘for’ is unnecessary in the sentence.

QUESTION: 15

It was barely midnight(a) / when I arrived home but I found them (b) / both sitting at the  (c) / table waiting for me. (d) / No error. (e)

Solution:

E is the correct option. The sentence has no error.them and both can be used together.

QUESTION: 16

They were charged(a) / of having (b) / sheltered (c) / anarchists. (d) / No error. (e)

Solution:

The correct option is B.
‘Charged for’ instead of ‘charged of’
 

QUESTION: 17

The highway robbers(a) / robbed (b) / their belongings (c) / while on way Mathura. (d) / No error. (e)

Solution:

The correct option is D.
‘On way to Mathura’ is correct.

QUESTION: 18

My house(a) / comprises of (b) / five rooms and is (c) / spacious enough for two families. (d) / No error. (e) 

Solution:

The correct option is E.
The sentence is correct.

QUESTION: 19

His employers(a) / were made (b) / to dispense his services (c) / for his negligence. (d) / No error. (e)

Solution:

C is the correct option. It is a passive sentence. So there is no need to use 'To' in the sentence.

QUESTION: 20

The accused(a) / was bound by (b) / a chain (c) / and taken to prison. (d) / No error. (e)

Solution:

Similar Content

Related tests