Pronoun MCQ 1


20 Questions MCQ Test English for CLAT | Pronoun MCQ 1


Description
This mock test of Pronoun MCQ 1 for CLAT helps you for every CLAT entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for CLAT Pronoun MCQ 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Pronoun MCQ 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. CLAT students definitely take this Pronoun MCQ 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Pronoun MCQ 1 extra questions, long questions & short questions for CLAT on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

The master did not know (A) / who of the servants (B) / broke the glass (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘who’ by ‘which’.

QUESTION: 2

The ruling party stood (A) / for implementation of the bill (B) / and was ready to stake their political existence. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘their’ by ‘its’.

QUESTION: 3

Wherever they go (A) / Indians easily adapt to (B) / local circumstances.(C) / no error (D)

Solution:

Add ‘themselves’ after ‘adapt’.

QUESTION: 4

He is not one of those (A) / who will help everybody (B) /  whom he meets.(C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘he meets’ by ‘they meet’.

QUESTION: 5

It is not easy for anyone to command (A) / respect from both one’s friends and critics (B) / as Dr. Neil did for his integrity and honesty. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘one’s’ by ‘his’.

QUESTION: 6

Mahatma Gandhi taught us (A) / that one should respect (B) / the religions of others as much as his own (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘his’ by ‘one’s’.

QUESTION: 7

He, you and I (A) / shall manage (B) / this problem together (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘He, you and I’ by ‘You, he and I’.

QUESTION: 8

Was it him (A) / who got injured (B) / in an accident this morning. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘him’ by ‘he’.

QUESTION: 9

As soon as he (A) / saw his mother (B) / he ran to her and embraced. (C) / no error (D)

Solution:

Add ‘her’ after ‘embraced’.

QUESTION: 10

Due to me being a newcomer (A) / I was unable to get a house (B) / suitable for my wife and me. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘me’ by ‘my’.

QUESTION: 11

The audience (A) / are requested (B) / to be in its seats. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘its’ by ‘their’.

QUESTION: 12

The scientist must follow (A) / his hunches and his data (B) / wherever it may lead (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘it’ by ‘they’.

QUESTION: 13

I am used to (A) / many guests everyday (B) / but there was none today. (C) / no error (D)

Solution:

No error

QUESTION: 14

The number of vehicles (A) / plying on this road (B) / is more than on the main road. (C) / no error (D)

Solution:

Add ‘that’ after ‘than’.

QUESTION: 15

Being a destitute (A) / I admitted him (B) / to an old people’s home (C) / no error (D)

Solution:

Add ‘He’ before ‘being’.

QUESTION: 16

One should make (A) / his best efforts if one wishes to achieve (B) / success in this organization. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘his’ by ‘one’s’.

QUESTION: 17

May I (A) / know who you want (B) / to see please. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘who’ by ‘whom’.

QUESTION: 18

Our is the only country (A) / in the world that can boast of (B) / unity in diversity. (C) / no error (D)

Solution:

Replace ‘our’ by ‘ours’.

QUESTION: 19

Last summer he went (A) / to his uncle’s village (B) / and enjoyed very much. (C) / no error (D)

Solution:

Add ‘himself’ after ‘enjoyed’.

QUESTION: 20

If I were him (A) / I would have taught (B) / those cheats a lesson. (C) / no error (D)

Solution:

If I were he, I would have taught those cheats a lesson.

Similar Content

Related tests