Verb MCQ


20 Questions MCQ Test English for CLAT | Verb MCQ


Description
This mock test of Verb MCQ for CLAT helps you for every CLAT entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for CLAT Verb MCQ (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Verb MCQ quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. CLAT students definitely take this Verb MCQ exercise for a better result in the exam. You can find other Verb MCQ extra questions, long questions & short questions for CLAT on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Each students (A) / were given (B) / a chance (C) / to prove his talent. (D) / No Error (E)

Solution:

Replace were by was

QUESTION: 2

The judge said that (A) / the crime motivated (B) / by robbery (C) / and not racial prejudice. (D) / No Error (E)

Solution:

Add was before motivated

QUESTION: 3

She is waiting (A) / for (B) / her sister (C) / for two hours. (D) / No Error (E)

Solution:

Use has been waiting

QUESTION: 4

The examinee (A) / had scribble (B) / certain things (C) / on his question paper. (D) / No Error (E)

Solution:

Use had scribbled

QUESTION: 5

The police lobbed (A) / six rounds of teargas shells (B) / and used force (C) / to dispersing the violent crowd. (D) / No Error (E)

Solution:

Use to disperse

QUESTION: 6

The number of (A) / police stations (B) / have gone (C) / up to forty-three. (D) / No Error (E)

Solution:

Replace have by has.

QUESTION: 7

More than (A) / 200 members of (B) / the church (C) / participate in the event last night. (D) / No Error (E)

Solution:

Replace participate by participated.

QUESTION: 8

The centre (A) / has not pay heed (B) / to the suggestions (C) / put forward earlier. (D) / No Error (E)

Solution:

Replace pay by paid.

QUESTION: 9

Last Monday the (A) / Security Council (B) / has urged Libya’s interim leaders to (C) / curb proliferation of weapon (D) /. No error (E)

Solution:

Delete has.

QUESTION: 10

Three years ago, an earthquake (A) / had destroyed the lives (B) / of Indian people, and they (C) / are still struggling (D) / No error (E)

Solution:

Delete had.

QUESTION: 11

As and when you are needing (A) / my help, I am (B) / always there to help (C) / you whole heartedly (D) /. No error (E)  

Solution:

Replace needing by need.

QUESTION: 12

By the time India will achieves a better position in the world, India will be the most popular country

Solution:

Replace achieves by achieve

QUESTION: 13

If you would have (A) / toiled hard you (B) / would not have had (C) / to suffer this much (D) /. No error (E)

Solution:

Replace would have by had.

QUESTION: 14

In film industry if Shammy (A) / Kapoor was alive (B) / he would not have (C) / let us cry today (D) /. No error (E)

Solution:

Replace was by were

QUESTION: 15

In case India is focusing on (A) / the root cause of corruption, India (B) / will definitely progress in (C) / short span of time (D) / No error (E)

Solution:

Replace is focusing on by focuses

QUESTION: 16

Mr. Verma was (A) / one of the persons (B) / who is still working (C) / today (D) /. No error (E)

Solution:

Replace is by are.

QUESTION: 17

Instead Prime Minister Nabaz Sharif is (A) / said to be considering an joint probe (B) / into Pathankot even as there have been (C) / some arrests of lower level JeM cadre (D) /. No error (E)

Solution:
QUESTION: 18

The government of Punjab has (A) / declared that they are going (B) / to launch a scheme for the sports person (C) / so as to boost their career (D) /. No error (E)

Solution:

The correct option is B.

Government of punjab is a single authority, thus ‘it’ should be used instead of ‘they’

QUESTION: 19

The teacher (A) / asked the (B) / student to (C) / speak loud. (D) / No error (E)

Solution:

Replace loud by loudly

QUESTION: 20

He finished breakfast (A) / quick and left (B) / for (C) / the school. (D) / No error (E)

Solution:

Replace quick by quickly

Similar Content

Related tests