Test: Basics Fundamentals And Link Layer - 1


10 Questions MCQ Test Computer Networks - Notes, Videos, MCQs & PPTs | Test: Basics Fundamentals And Link Layer - 1


Description
This mock test of Test: Basics Fundamentals And Link Layer - 1 for Computer Science Engineering (CSE) helps you for every Computer Science Engineering (CSE) entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Computer Science Engineering (CSE) Test: Basics Fundamentals And Link Layer - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Basics Fundamentals And Link Layer - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Computer Science Engineering (CSE) students definitely take this Test: Basics Fundamentals And Link Layer - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Basics Fundamentals And Link Layer - 1 extra questions, long questions & short questions for Computer Science Engineering (CSE) on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

The IETF standards documents are called

Solution:

A Request for Comments (RFC) is a formal document from the Internet Engineering Task Force ( IETF ) that is the result of committee drafting and subsequent review by interested parties. Some RFCs are informational in nature.

QUESTION: 2

In the layer hierarchy as the data packet moves from the upper to the lower layers, headers are

Solution:

Each layer adds its own header to the packet from the previous layer. For example, in the Internet layer, the IP header is added over the TCP header on the data packet that came from the transport layer.

QUESTION: 3

The structure or format of data is called

Solution:

The structure and format of data are defined using syntax. Semantics defines how a particular pattern to be interpreted, and what action is to be taken based on that interpretation. In programming languages, syntax of the instructions plays a vital role in designing of the program.

QUESTION: 4

Communication between a computer and a keyboard involves ______________ transmission

Solution:

In simplex transmission, data flows in single direction which in this case refers to the data flowing from the keyboard to the computer. Another example would be of the mouse where the data flows from the mouse to the computer only.

QUESTION: 5

The first Network

Solution:

ARPANET stands for Advanced Research Projects Agency Networks. It was the first network to be implemented which used the TCP/IP protocol in the year 1969.

QUESTION: 6

The _______ is the physical path over which a message travels

Solution:

Messages travel from sender to receiver via a physical path called the medium using a set of methods/rules called protocol. Mediums can be guided (wired) or unguided (wireless).

QUESTION: 7

Which organization has authority over interstate and international commerce in the communications field?

Solution:

FCC is the abbreviation for Federal Communications Commission. FCC is responsible for regulating all interstate communications originating or terminating in USA. It was founded in the year 1934.

QUESTION: 8

Which of this is not a network edge device?

Solution:

Network edge devices refer to host systems, which can host applications like web browser. A switch can’t operate as a host, but as a central device which can be used to manage network communication.

QUESTION: 9

A set of rules that governs data communication

Solution:

In communications, a protocol refers to a set of rules and regulations that allow a network of nodes to transmit and receive information. Each layer in the network model has a protocol set, for example, the transport layer has TCP and UDP protocols.

QUESTION: 10

Three or more devices share a link in ________ connection

Solution:

A multipoint communication is established when three or many network nodes are connected to each other. Frame relay, Ethernet and ATM are some examples of multipoint connections.