Computer Science Engineering (CSE) Exam  >  Computer Science Engineering (CSE) Tests  >  Computer Networks  >  Test: IP Routing - Computer Science Engineering (CSE) MCQ

Test: IP Routing - Computer Science Engineering (CSE) MCQ


Test Description

15 Questions MCQ Test Computer Networks - Test: IP Routing

Test: IP Routing for Computer Science Engineering (CSE) 2024 is part of Computer Networks preparation. The Test: IP Routing questions and answers have been prepared according to the Computer Science Engineering (CSE) exam syllabus.The Test: IP Routing MCQs are made for Computer Science Engineering (CSE) 2024 Exam. Find important definitions, questions, notes, meanings, examples, exercises, MCQs and online tests for Test: IP Routing below.
Solutions of Test: IP Routing questions in English are available as part of our Computer Networks for Computer Science Engineering (CSE) & Test: IP Routing solutions in Hindi for Computer Networks course. Download more important topics, notes, lectures and mock test series for Computer Science Engineering (CSE) Exam by signing up for free. Attempt Test: IP Routing | 15 questions in 15 minutes | Mock test for Computer Science Engineering (CSE) preparation | Free important questions MCQ to study Computer Networks for Computer Science Engineering (CSE) Exam | Download free PDF with solutions
Test: IP Routing - Question 1

Which type of Ethernet framing is used for TCP/IP and DEC net?

Detailed Solution for Test: IP Routing - Question 1

Answer: c
Explanation: Ethernet 802.3 is used with NetWare versions 2 through 3.11, Ethernet 802.2 is used withNetWare 3.12 and later plus OSI routing, Ethernet II is used with TCP/IP and DEC net,and Ethernet SNAP is used with TCP/IP and AppleTalk.

Test: IP Routing - Question 2

You are a system administrator on a NetWare network, you are runningNetWare 4.11 and you cannot communicate with your router. What is the likelyproblem?

Detailed Solution for Test: IP Routing - Question 2

Answer: a
Explanation: The default encapsulation on Cisco routers is Novell Ethernet_802.3 and NetWare 3.12and later defaults to 802.2 encapsulation, 3.11 and earlier defaults to 802.3.

1 Crore+ students have signed up on EduRev. Have you? Download the App
*Multiple options can be correct
Test: IP Routing - Question 3

NetWare IPX addressing uses a network number and a node number. Whichstatements are true?

Detailed Solution for Test: IP Routing - Question 3

Answer: a, c & d
Explanation: The network address can be up to 16 hexadecimal digits in length. The node number is 12hexadecimal digits. The node address is usually the MAC address. An example IPXaddress is 4a1d.0000.0c56.de33. The network part is 4a1d. The node part is0000.0c56.de33. The network number is assigned by the system administrator of theNovell network.

Test: IP Routing - Question 4

Which NetWare protocol works on layer 3–network layer—of the OSI model?

Detailed Solution for Test: IP Routing - Question 4

Answer: a
Explanation: IPX (Internetwork Packet Exchange) is a NetWare network layer 3 protocol used fortransferring information on LANs.

Test: IP Routing - Question 5

Which NetWare protocol provides link-state routing?

Detailed Solution for Test: IP Routing - Question 5

Answer: a
Explanation: NetWare Link Services Protocol (NLSP) provides link-state routing. SAP (Service Advertisement Protocol) advertises network services. NCP (NetWare Core Protocol)provides client-to-server connections and applications. RIP is a distance vector routingprotocol.

Test: IP Routing - Question 6

As a system administrator, you want to debug IGRP but are worried that the“debug IP IGRP transaction” command will flood the console. What is the commandthat you should use?

Detailed Solution for Test: IP Routing - Question 6

Answer: d
Explanation: The “debug IP IGRP events” is used to only display a summary of IGRP routing information. You can append an IP address onto either command to see only the IGRP
updates from a neighbor.

Test: IP Routing - Question 7

What does the following series of commands accomplish? RouterIGRP 71 network10.0.0.0 router IGRP 109 network 172.68.7.0

Detailed Solution for Test: IP Routing - Question 7

Answer: a
Explanation: It isolates network 10.0.0.0 and 172.68.7.0 and associates autonomous systems 109 and71 with IGRP. IGRP does not disable RIP, both can be used at the same time.

Test: IP Routing - Question 8

The “IPX delay number” command will allow an administrator to change thedefault settings. What are the default settings?

Detailed Solution for Test: IP Routing - Question 8

Answer: a
Explanation: The default is–for LAN interfaces, one tick; for WAN interfaces, six ticks

Test: IP Routing - Question 9

As a system administrator, you need to set up one Ethernet interface on the Ciscorouter to allow for both sap and Novell-ether encapsulations. Which set ofcommands will accomplish this?

Detailed Solution for Test: IP Routing - Question 9

Answer: d
Explanation: The following commands setup the sub interfaces to allow for two types of encapsulation:interface Ethernet 0.1 IPX encapsulation Novell-ether IPX network 9e interface Ethernet0.2 IPX encapsulation sap IPX network 6c.

Test: IP Routing - Question 10

What does the “IPX maximum-paths 2” command accomplish?

Detailed Solution for Test: IP Routing - Question 10

Answer: a
Explanation: It enables load sharing on 2 paths if the paths are equal metric paths. The default is 1 pathand the maximum is 512 paths.

Test: IP Routing - Question 11

You want to enable both arpa and snap encapsulation on one router interface.How do you do this?

Detailed Solution for Test: IP Routing - Question 11

Answer: b
Explanation: To assign multiple network numbers, you usually use sub interfaces. A sample configuration follows: IPXEthernet 0.1 IPX encapsulation novell-ether ipx network 9e interface ethernet 0.2 ipx encapsulation sap ipx network 6c

Test: IP Routing - Question 12

By default, Cisco routers forward GNS SAPs to remote networks.

Detailed Solution for Test: IP Routing - Question 12

Answer: a
Explanation: GNS is Novell’s protocol to Get Nearest Server. If there is a server on the local network,that server will respond. If there isn’t, the Cisco router has to be configured to forward theGNS SAP.

Test: IP Routing - Question 13

To prevent Service Advertisements (SAPs) from flooding a network, Cisco routersdo not forward them. How are services advertised to other networks?

Detailed Solution for Test: IP Routing - Question 13

Answer: a
Explanation: Cisco routers build SAP tables and forward the table every 60 seconds. All SAPs can’t befiltered even with 4.x since NDS and time synchronization uses SAPs.

Test: IP Routing - Question 14

Novell’s implementation of RIP updates routing tables every _________ seconds.

Detailed Solution for Test: IP Routing - Question 14

Answer: a
Explanation: Novell’s RIP updates routing tables every 60 seconds, Apple’s RTMP is every 10 seconds, routers ARP every 60 seconds, IGRP signal every 90 seconds, and Banyan VINES signals every 90 seconds.

*Multiple options can be correct
Test: IP Routing - Question 15

In Novell’s use of RIP, there are two metrics used to make routing decisions.Select the two metrics.

Detailed Solution for Test: IP Routing - Question 15

Answer: a& b
Explanation: It first uses ticks (which is about 1/18 sec.); if there is a tie, it uses hops; if hops are equal,then it uses an administratively assigned tiebreaker.

21 videos|107 docs|66 tests
Information about Test: IP Routing Page
In this test you can find the Exam questions for Test: IP Routing solved & explained in the simplest way possible. Besides giving Questions and answers for Test: IP Routing, EduRev gives you an ample number of Online tests for practice

Up next

21 videos|107 docs|66 tests
Download as PDF

Up next