Computer Science Engineering (CSE) Exam  >  Computer Science Engineering (CSE) Tests  >  Computer Networks  >  Test: Virtual Private Networks - Computer Science Engineering (CSE) MCQ

Test: Virtual Private Networks - Computer Science Engineering (CSE) MCQ


Test Description

11 Questions MCQ Test Computer Networks - Test: Virtual Private Networks

Test: Virtual Private Networks for Computer Science Engineering (CSE) 2024 is part of Computer Networks preparation. The Test: Virtual Private Networks questions and answers have been prepared according to the Computer Science Engineering (CSE) exam syllabus.The Test: Virtual Private Networks MCQs are made for Computer Science Engineering (CSE) 2024 Exam. Find important definitions, questions, notes, meanings, examples, exercises, MCQs and online tests for Test: Virtual Private Networks below.
Solutions of Test: Virtual Private Networks questions in English are available as part of our Computer Networks for Computer Science Engineering (CSE) & Test: Virtual Private Networks solutions in Hindi for Computer Networks course. Download more important topics, notes, lectures and mock test series for Computer Science Engineering (CSE) Exam by signing up for free. Attempt Test: Virtual Private Networks | 11 questions in 10 minutes | Mock test for Computer Science Engineering (CSE) preparation | Free important questions MCQ to study Computer Networks for Computer Science Engineering (CSE) Exam | Download free PDF with solutions
1 Crore+ students have signed up on EduRev. Have you? Download the App
Test: Virtual Private Networks - Question 1

A ___________ is an extension of an enterprise’s private intranet across a public Network such as the Internet across a public Network such as the Internet, creating a secure private connection.

Detailed Solution for Test: Virtual Private Networks - Question 1

Answer: b
Explanation: VIRTUAL PACKET NETWORK.

Test: Virtual Private Networks - Question 2

When were VPNs introduced into the commercial world?

Detailed Solution for Test: Virtual Private Networks - Question 2

Answer: d
Explanation: LATE 90’S.

Test: Virtual Private Networks - Question 3

What protocol is NOT used in the operation of a VPN?

Detailed Solution for Test: Virtual Private Networks - Question 3

Answer: c
Explanation: YNUM.

Test: Virtual Private Networks - Question 4

Which of the following statements is NOT true concerning VPNs?

Detailed Solution for Test: Virtual Private Networks - Question 4

Answer: d
Explanation: virtual packet network is not a backbone of the internet.

Test: Virtual Private Networks - Question 5

Traffic in a VPN is NOT ____________

Detailed Solution for Test: Virtual Private Networks - Question 5

Answer: c
Explanation: Because it is secured with the IP address.

Test: Virtual Private Networks - Question 6

VPNs are financially speaking __________

Detailed Solution for Test: Virtual Private Networks - Question 6

Answer: c
Explanation: It is very cheap.

Test: Virtual Private Networks - Question 7

Which layer 3 protocols can be transmitted over a L2TP VPN?

Detailed Solution for Test: Virtual Private Networks - Question 7

Answer: d
Explanation: Data roming layer.

Test: Virtual Private Networks - Question 8

ESP (Encapsulating Security Protocol) is defined in which of the following standards?

Detailed Solution for Test: Virtual Private Networks - Question 8

Answer: a
Explanation: It is the security type of the IPsec.

Test: Virtual Private Networks - Question 9

 L2F was developed by which company?

Detailed Solution for Test: Virtual Private Networks - Question 9

Answer: b
Explanation: Cisco is the second best company to design and make the computer networks.

Test: Virtual Private Networks - Question 10

Which layer of the OSI reference model does PPTP work at?

Detailed Solution for Test: Virtual Private Networks - Question 10

Answer: b
Explanation: Presentation layer.

Test: Virtual Private Networks - Question 11

 Which layer of the OSI reference model does IPsec work at?

Detailed Solution for Test: Virtual Private Networks - Question 11

Answer: c
Explanation: Session layer.

21 videos|107 docs|66 tests
Information about Test: Virtual Private Networks Page
In this test you can find the Exam questions for Test: Virtual Private Networks solved & explained in the simplest way possible. Besides giving Questions and answers for Test: Virtual Private Networks, EduRev gives you an ample number of Online tests for practice

Up next

21 videos|107 docs|66 tests
Download as PDF

Up next

Download the FREE EduRev App
Track your progress, build streaks, highlight & save important lessons and more!