Computer Science Engineering (CSE) Exam  >  Computer Science Engineering (CSE) Tests  >  Computer Networks  >  Test: Web Caching - Computer Science Engineering (CSE) MCQ

Test: Web Caching - Computer Science Engineering (CSE) MCQ


Test Description

10 Questions MCQ Test Computer Networks - Test: Web Caching

Test: Web Caching for Computer Science Engineering (CSE) 2024 is part of Computer Networks preparation. The Test: Web Caching questions and answers have been prepared according to the Computer Science Engineering (CSE) exam syllabus.The Test: Web Caching MCQs are made for Computer Science Engineering (CSE) 2024 Exam. Find important definitions, questions, notes, meanings, examples, exercises, MCQs and online tests for Test: Web Caching below.
Solutions of Test: Web Caching questions in English are available as part of our Computer Networks for Computer Science Engineering (CSE) & Test: Web Caching solutions in Hindi for Computer Networks course. Download more important topics, notes, lectures and mock test series for Computer Science Engineering (CSE) Exam by signing up for free. Attempt Test: Web Caching | 10 questions in 10 minutes | Mock test for Computer Science Engineering (CSE) preparation | Free important questions MCQ to study Computer Networks for Computer Science Engineering (CSE) Exam | Download free PDF with solutions
Test: Web Caching - Question 1

What REST stands for?

Detailed Solution for Test: Web Caching - Question 1

Answer: b
Explanation: REST stands for Representational State Transfer.

Test: Web Caching - Question 2

Which of the following protocol is used by Restful web services as a medium of communication between client and server?

Detailed Solution for Test: Web Caching - Question 2

Answer: a
Explanation: Restful web services make use of HTTP protocol as a medium of communication between client and server.

1 Crore+ students have signed up on EduRev. Have you? Download the App
Test: Web Caching - Question 3

 Which of the following is a best practice to create a standard URI for a web service?

Detailed Solution for Test: Web Caching - Question 3

Answer: C
Explanation: Both of the above options are correct.

Test: Web Caching - Question 4

 Which of the following HTTP method should be idempotent in nature?

Detailed Solution for Test: Web Caching - Question 4

Answer: b
Explanation: DELETE operations should be idempotent, means their result will always same no matter how many times these operations are invoked.

Test: Web Caching - Question 5

Which of the following directive of Cache Control Header of HTTP response indicates that resource is cachable by only client and server?

Detailed Solution for Test: Web Caching - Question 5

Answer: b
Explanation: Private directive indicates that resource is cachable by only client and server, no intermediary can cache the resource.

Test: Web Caching - Question 6

Which of the following HTTP Status code means CREATED, when a resource is successful created using POST or PUT request?

Detailed Solution for Test: Web Caching - Question 6

Answer: b
Explanation: HTTP Status Code 201 means CREATED, when a resource is successful created using POST or PUT request.

Test: Web Caching - Question 7

Which of the following annotation of JAX RS API is used to annotate a method used to create resource?

Detailed Solution for Test: Web Caching - Question 7

Answer: C
Explanation: @PUT – HTTP Get request, used to create resource.

Test: Web Caching - Question 8

Which of the following annotation of JAX RS API binds the parameter passed to method to a HTTP matrix parameter in path?

Detailed Solution for Test: Web Caching - Question 8

Answer: c
Explanation: @MatrixParam – Binds the parameter passed to method to a HTTP matrix parameter in path.

Test: Web Caching - Question 9

In REST architecture, a REST Server simply provides access to resources and REST client accesses and presents the resources.

Detailed Solution for Test: Web Caching - Question 9

Answer: b
Explanation: In REST architecture, a REST Server simply provides access to resources and REST client accesses and presents the resources.

Test: Web Caching - Question 10

POST operations should be idempotent.

Detailed Solution for Test: Web Caching - Question 10

Answer: b
Explanation: POST operation can cause different result.

21 videos|107 docs|66 tests
Information about Test: Web Caching Page
In this test you can find the Exam questions for Test: Web Caching solved & explained in the simplest way possible. Besides giving Questions and answers for Test: Web Caching, EduRev gives you an ample number of Online tests for practice

Up next

21 videos|107 docs|66 tests
Download as PDF

Up next