Test: Data Structure for Representing Parsing Table


10 Questions MCQ Test Compiler Design | Test: Data Structure for Representing Parsing Table


Description
This mock test of Test: Data Structure for Representing Parsing Table for Computer Science Engineering (CSE) helps you for every Computer Science Engineering (CSE) entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Computer Science Engineering (CSE) Test: Data Structure for Representing Parsing Table (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Data Structure for Representing Parsing Table quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Computer Science Engineering (CSE) students definitely take this Test: Data Structure for Representing Parsing Table exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Data Structure for Representing Parsing Table extra questions, long questions & short questions for Computer Science Engineering (CSE) on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Compiler can diagnose

Solution:

Only syntactical errors can be detected by the compiler.

QUESTION: 2

A simple two-pass assembler does which of the following in the first pass.

Solution:

A two-pass assembler. Each pass scans the program, the first pass generates the symbol table and the second pass generates the machine code…

QUESTION: 3

A system program that set-up an executable program in main memory ready for execution is

Solution:

A loader is the part of an operating system that is responsible for loading programs and libraries. It is important that with the starting of a program, as it places programs into memory and executes it.

QUESTION: 4

A compiler is a program that

Solution:

A compiler is a computer program (or set of programs) that transforms source code written in a programming language (the source language) into another computer language (the target language, often having a binary form known as object code).

QUESTION: 5

A programmer by mistake writes multiplication instead of division, such error can be detected by a/an

Solution:

No Logical errors can be detected

QUESTION: 6

The computer language generally translated to pseudocode is

Solution:

An assembly language (or assembler language) is a low-level programming language for a computer, or other programmable device, in which there is a very strong (generally one-to-one) correspondence between the language and the architecture’s machine code instructions.

QUESTION: 7

A system program that combines separately compiled modules of a program into a form suitable for execution is

Solution:

A loader which combines the functions of a relocating loader with the ability to combine a number of program segments that have been independently compiled into an executable program.

QUESTION: 8

In which way a macro processor for assembly language can be implemented?

Solution:

 A general-purpose macro processor or general purpose preprocessor is a macro …designed for string manipulation, macro definition

QUESTION: 9

Resolution of externally defined symbols is performed by

Solution:

 A linker or link editor is a computer program that takes one or more object files generated by a compiler and combines them into a single executable file, library file, or another object file.

QUESTION: 10

A shift reduce parser carries out the actions specified within braces immediately after reducing with the corresponding rule of grammar S—-> xxW ( PRINT “1”) S—-> y { print ” 2 ” } S—-> Sz { print ” 3 ” ) What is the translation of xxxxyzz using the syntax directed translation scheme described by the above rules ?

Solution:

 Initially 2 is printed then 3 then 1 3 1

Related tests