Test: Loop Optimization


10 Questions MCQ Test Compiler Design | Test: Loop Optimization


Description
This mock test of Test: Loop Optimization for Computer Science Engineering (CSE) helps you for every Computer Science Engineering (CSE) entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Computer Science Engineering (CSE) Test: Loop Optimization (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Loop Optimization quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Computer Science Engineering (CSE) students definitely take this Test: Loop Optimization exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Loop Optimization extra questions, long questions & short questions for Computer Science Engineering (CSE) on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

 In a single pass assembler, most of the forward references can be avoided by putting the restriction

Solution:

A single pass assembler scans the program only once and creates the equivalent binary program.

QUESTION: 2

The method which merges the bodies of two loops is

Solution:

In computer science, loop fusion (or loop jamming) is a compiler optimization and loop transformation which replaces multiple loops with a single one.

QUESTION: 3

Assembly code data base is associated with

Solution:

An assembly language is a low-level programming language for a computer, or other programmable device, in which there is a very strong (generally one-to-one) correspondence between the language and the architecture’s machine code instructions.

QUESTION: 4

The process manager has to keep track of

Solution:

 Process manager keep track of the status and info about the program.

QUESTION: 5

Function of the syntax phase is to

Solution:

In this phase symbol table is created by the compiler which contains the list of lexemes or tokens.

QUESTION: 6

 If E be a shifting operation applied to a function f, such that E(f) = f (x +β ), then

Solution:

Shifting operation when performed gives this result.

QUESTION: 7

 Pass I

Solution:

 The pass 1 of a compiler the above mentioned functions are performed.

QUESTION: 8

 Which table is a permanent database that has an entry for each terminal symbol?

Solution:

A database that has entry for each terminal symbols such as arithmetic operators, keywords, punctuation characters such as ‘;’, ‘,’etc Fields: Name of the symbol.

QUESTION: 9

 Which of the following functions is performed by loader?

Solution:

A loader is the part of an operating system that is responsible for loading programs and libraries.

QUESTION: 10

The root directory of a disk should be placed

Solution:

 Root directory is placed at a fixed disk location.

Similar Content

Related tests