Test: Symbol Table Management


10 Questions MCQ Test Compiler Design | Test: Symbol Table Management


Description
This mock test of Test: Symbol Table Management for Computer Science Engineering (CSE) helps you for every Computer Science Engineering (CSE) entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Computer Science Engineering (CSE) Test: Symbol Table Management (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Symbol Table Management quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Computer Science Engineering (CSE) students definitely take this Test: Symbol Table Management exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Symbol Table Management extra questions, long questions & short questions for Computer Science Engineering (CSE) on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Which phase of compiler is Syntax Analysis

Solution:

It is Second Phase Of Compiler after Lexical Analyzer.

QUESTION: 2

 What is Syntax Analyser also known as

Solution:

 It is also called as Hierarchical Analysis or Parsing.

QUESTION: 3

Syntax Analyser takes Groups Tokens of source Program into Grammatical Production

Solution:

It Groups Tokens of source Program into Grammatical Production

QUESTION: 4

From where it take its input from?

Solution:

A syntax analyzer or parser takes the input from a lexical analyzer in the form of token streams.

QUESTION: 5

 Parsers are expected to parse the whole code

Solution:

Parsers are expected to parse the whole code even if some errors exist in the program.

QUESTION: 6

A grammar for a programming language is a formal description of

Solution:

The grammar clearly indicates that which type of a structure does a program has.

QUESTION: 7

Which of these is not true about Symbol Table?

Solution:

The Symbol table does not ever perform the processing of the assembler derivative

QUESTION: 8

Which of these features of assembler are Machine-Dependent

Solution:

All of these options are features of assembler which are machine dependent

QUESTION: 9

A compiler can check?

Solution:

 No compiler can ever check logical errors

QUESTION: 10

 The fourth Generation computer was made up of?

Solution:

 It is the only way to increase its throughput

Related tests