Test: Symbol Table Organization


10 Questions MCQ Test Compiler Design | Test: Symbol Table Organization


Description
This mock test of Test: Symbol Table Organization for Computer Science Engineering (CSE) helps you for every Computer Science Engineering (CSE) entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Computer Science Engineering (CSE) Test: Symbol Table Organization (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Symbol Table Organization quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Computer Science Engineering (CSE) students definitely take this Test: Symbol Table Organization exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Symbol Table Organization extra questions, long questions & short questions for Computer Science Engineering (CSE) on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

The main memory in a Personal Computer (PC) is made f_____

Solution:

It is made up of cache memory and RAM.

QUESTION: 2

Cache memory works on the principle of_____

Solution:

Cache works on Locality of reference.

QUESTION: 3

An n-bit microprocessor has_____

Solution:

 N bit microprocessor has bit instruction register.

QUESTION: 4

When CPU is executing a Program that is part of the Operating System, it is said to be in _____

Solution:

 It is in System Mode.

QUESTION: 5

Logic X-OR operation of (4ACO) H & (B53F) H results _____

Solution:

Xoring the two operands we get FFFF.

QUESTION: 6

 If the main memory is of 8K bytes and the cache memory is of 2K words. It uses associative mapping. Then each word of cache memory shall be_____

Solution:

Each should be 8*2=16 bits.

QUESTION: 7

A Stack-organised Computer uses instruction of _____

Solution:

Zero addressing modes are used in stack organised computer.

QUESTION: 8

In a program using subroutine call instruction, it is necessary______

Solution:

It is mandatory to clear the instruction register.

QUESTION: 9

Virtual memory consists of _______

Solution:

It does consist of static RAM.

QUESTION: 10

In signed-magnitude binary division, if the dividend is (11100)2 and divisor is (10011)2 then the result is ______

Solution:

After division we get 20 which is 10100.

Related tests