Test: Syntax Analysis


10 Questions MCQ Test Compiler Design | Test: Syntax Analysis


Description
This mock test of Test: Syntax Analysis for Computer Science Engineering (CSE) helps you for every Computer Science Engineering (CSE) entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Computer Science Engineering (CSE) Test: Syntax Analysis (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Syntax Analysis quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Computer Science Engineering (CSE) students definitely take this Test: Syntax Analysis exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Syntax Analysis extra questions, long questions & short questions for Computer Science Engineering (CSE) on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Which phase of compiler is Syntax Analysis

Solution:

Explanation: It is Second Phase Of Compiler after Lexical Analyzer.

QUESTION: 2

What is Syntax Analyser also known as

Solution:

Explanation: It is also called as Hierarchical Analysis or Parsing.

QUESTION: 3

Syntax Analyser takes Groups Tokens of source Program into Grammatical Production

Solution:

Explanation: It Groups Tokens of source Program into Grammatical Production.

QUESTION: 4

From where it take its input from?

Solution:

Explanation: A syntax analyzer or parser takes the input from a lexical analyzer in the form of token streams.

QUESTION: 5

Parsers are expected to parse the whole code

Solution:

Explanation: Parsers are expected to parse the whole code even if some errors exist in the program.

QUESTION: 6

A grammar for a programming language is a formal description of

Solution:

Explanation: The grammar clearly indicates that which type of a structure does a program has.

QUESTION: 7

Which of these is not true about Symbol Table?

Solution:

Explanation: The Symbol table does not ever perform the processing of the assembler derivative.

QUESTION: 8

Which of these features of assembler are Machine-Dependent

Solution:

Explanation: All of these options are features of assembler which are machine dependent.

QUESTION: 9

A compiler can check?

Solution:

Explanation: No compiler can ever check logical errors.

QUESTION: 10

 The fourth Generation computer was made up of?

Solution:

Explanation: It is the only way to increase its throughput.

Related tests