Coded Inequalities MCQ - 1


25 Questions MCQ Test Reasoning Aptitude for Competitive Examinations | Coded Inequalities MCQ - 1


Description
This mock test of Coded Inequalities MCQ - 1 for LR helps you for every LR entrance exam. This contains 25 Multiple Choice Questions for LR Coded Inequalities MCQ - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Coded Inequalities MCQ - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. LR students definitely take this Coded Inequalities MCQ - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Coded Inequalities MCQ - 1 extra questions, long questions & short questions for LR on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Statements:

A ≥ B; C > G; A ≥ H;

B ≥ C; I = B

Conclusions:

I. C > H
II. H > B
III. B > G
IV. I > A

Solution:

Only III is true

QUESTION: 2

Statements: 

A=B; C≤F; G>C; B

Conclusions:

I. F < B
II. F > G
III. A > G
IV. A > C

Solution:

None is true

QUESTION: 3

Statements:

A≤H, G≥H; G>M; O≤M

Conclusions:

I. G≥A
II. G≥O
III. H>M
IV. H≤G

Solution:

Only I and IV are true

QUESTION: 4

Statement :

P ≥ Q > R < S ≤ T

Conclusion:

I. T > R
II. T > Q
III. R < P
IV. Q > P

Solution:

Only I and III are true

QUESTION: 5

Statement :

P < Q ≥ R > S ≤ T

Conclusion:

I. T ≥ R
II. P < R
III. Q > S
IV. S < P

Solution:

Only III is true

QUESTION: 6

Statements:

M<N<O=P; N = Q

Conclusions:

i. P>M, ii. Q<O

Solution:

Both I and II are true

QUESTION: 7

Statements:

A>N=I>W<O<P;

O>S; T<N

Conclusions:

i. P>S,
ii. A<W

Solution:

Only I is true

QUESTION: 8

Statements:

M≥N≥O>P≤Q≤R

Conclusions:

i. M>Q, ii. N≤R

Solution:

Neither I nor II is true

QUESTION: 9

Statements:

M<P≤G = F≥B; H≥F<I; J≥P

Conclusions:

P≤B, M<H

Solution:

Only II is true

QUESTION: 10

Statements:

M<P≤G = F≥B;

H≥F<I; J≥P

Conclusions:

H≥J, B<I

Solution:
QUESTION: 11

Direction(11-15): Study the following information to answer the given questions

A$B means A is not smaller than B A@B means A is neither smaller than nor equal to B A#B means A is neither greater than nor equal to B A&B means A is neither greater than nor smaller than B A*B means A is not greater than B

Statements:

O & A, A $ R, R # S, S * Q

Conclusions:

I. Q @ R II. S @ O

III. R & O IV. R # O

Solution:
QUESTION: 12

A$B means A is not smaller than B A@B means A is neither smaller than nor equal to B A#B means A is neither greater than nor equal to B A&B means A is neither greater than nor smaller than B A*B means A is not greater than B

Q. Statements:

A * E, E $ F, F # O, O 
@ L

Conclusions:

I. L # F
II. E @ O
III. A # O
IV. E @ L

Solution:
QUESTION: 13

A$B means A is not smaller than B A@B means A is neither smaller than nor equal to B A#B means A is neither greater than nor equal to B A&B means A is neither greater than nor smaller than B A*B means A is not greater than B

Q. Statements:

B @ Q, Q # A, A & L, 
L * N

Conclusions:

I. N $ A
II. L @ Q
III. B @ N
IV. Q # N

Solution:

I, II and IV are true

QUESTION: 14

A$B means A is not smaller than B A@B means A is neither smaller than nor equal to B A#B means A is neither greater than nor equal to B A&B means A is neither greater than nor smaller than B A*B means A is not greater than B

Q. Statements:

E # M, M * N, N @ O, O $ P

Conclusions:

I. P # M
II. P # N
III. M # O
IV. N @ E

Solution:

II, and IV are true

QUESTION: 15

A$B means A is not smaller than B A@B means A is neither smaller than nor equal to B A#B means A is neither greater than nor equal to B A&B means A is neither greater than nor smaller than B A*B means A is not greater than B

Q. Statements:

A $ E, E @ F, F * G, 
G # H

Conclusions:

I. H @ E
II. A $ G
III. E @ H
IV. A @ F

Solution:

Only IV is true

QUESTION: 16

Directions (Q.No – 16-20) In these questions, relationships between different elements is shown in the statements. These statements are followed by two conclusions.

Q. 

Statement:

B≥E<N<Q<R=S

Conclusions:

I. S>E

II.Q<B

Solution:

If only Conclusion I follows

QUESTION: 17

Statement:

P≥Q>R<E=G>N

Conclusions:

I. P>G

II. R>N

Solution:

If neither Conclusion I nor II follows

QUESTION: 18

Statement:

A>S>P>O=E

Conclusions:

I. P≥E

II. S>E

Solution:

If only Conclusion II follow

QUESTION: 19

Statement:

A=B≥C, D<C

Conclusions:

I. A≥D

II. B>D

Solution:

If only Conclusion II follows

QUESTION: 20

Statement:

P≥R<Q=D>E>O

Conclusions:

I. P>E

II. Q>O

Solution:

If only Conclusion II follows

QUESTION: 21

In which of these expressions „U > W‟ be definitely false?

Solution:

P<A≤U≤T;W≥O>T

QUESTION: 22

Which of the following symbols should be placed in the blank spaces respectively(in the same order from left to right) in order to complete the given expression in such a manner that both „N≥Q‟ as well as „Q≤M‟ definitely holds true? M _ N _ P _ Q _ R

Solution:

≥, =, ≥,<

QUESTION: 23

In Which of the following expressions does the expression „D=V‟ to definitely hold true?

Solution:

V ≥ E = G ≥ W = Y ≥ D

QUESTION: 24

Which of the following expressions is true if the expression P<T<=B>S>M>=A is definitely true?

Solution:

A < B

QUESTION: 25

In which of these expressions „S > V‟ and „V > B‟ be definitely false?

Solution:

P<A≤S≤T;V≥O>T<B