Time Sequence MCQ - 1


20 Questions MCQ Test Reasoning Aptitude for Competitive Examinations | Time Sequence MCQ - 1


Description
This mock test of Time Sequence MCQ - 1 for LR helps you for every LR entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for LR Time Sequence MCQ - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Time Sequence MCQ - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. LR students definitely take this Time Sequence MCQ - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Time Sequence MCQ - 1 extra questions, long questions & short questions for LR on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

. If Monday falls on 5th of month, then which day will fall three days after the 26th ?

Solution:

5th is Monday, then 12, 19, 26th also Monday Then 3 days after is 29th, which is Thursday

QUESTION: 2

How many days will be there from 22 October 2012 to 5 March 2013 (both days are not included)?

Solution:

9+30+31+31+28+4 =133

QUESTION: 3

If the day before yesterday was Tuesday, when will Saturday be ?

Solution:

 If day before yesterday was Tueday, then today is Thursday. Tomorrow will be Friday, day after tomorrow Saturday

QUESTION: 4

. Nalini went to the movies 11 day ago, She goes to the movies only on Saturday. What day of the week is today ?

Solution:

7 day => Saturday 12 day => Thursday

QUESTION: 5

On 8th May, 1999 Saturday falls. What day of the week was it on 10th May, 2000?

Solution:

 8th May, 1999 =>Saturday 2000=> leap year 2 odd day 8th May, 1999 => Monday 10 May, 1999=> Wednesday

QUESTION: 6

If the 20th of February, 1995 was Saturday, then the number of Mondays in that month is

Solution:

20 => Saturday then 6, 13, 27 also Saturday Then 4 Mondays in that month

QUESTION: 7

The calendar of the year 1992 can be used again in the year?

Solution:

1992/4 => remainder 0 then add 28 1992+28 = 2020

QUESTION: 8

If the first day of the leap year is Friday then What day will be the last day of the year ?

Solution:

Leap year => Friday+1 = Saturday Ordinary year => same Friday

QUESTION: 9

Siva remembers that her mother`s birthday was certainly after 8 but before 13 of March. Her sister Niha remembers that their mother’s birthday was definitely after ninth but before 12 of March. On which date of March was their mother’s birthday ?

Solution:

Siva => 9, 10, 11, 12 Nisha => 10,11

QUESTION: 10

If the 30th December 2014 was Tuesday, what was the day day on 28 February, 2015?

Solution:

30th December, 2014 was Tuesday. So, 6th, 13th, 20th, 27th Jan were all Tuesdays. 28 Feb – Wednesday

QUESTION: 11

. Pratap corrrectly remembers that his mother’s birthday is before twenty third April but after Nineteenth April, where as his sister correctly remembers that their mother’s birthday is not on or after twenty second April. On which day in April is definitely their mother’s birthday ?

Solution:

Explanation – Pratap: 20 21 22 Sister: 22

QUESTION: 12

If day before yesterday was Thursday ,When will Monday be?

Solution:

Today is Saturday then day after tomorrow will be Monday

QUESTION: 13

If the seventh day of the month is three days earlier than Friday what day will it be on the fifteenth day of the month?

Solution:

Explanation – Seventh day of the month Tuesday – Fourteenth day also Hence Fifteenth day will be Wednesday

QUESTION: 14

According to Ram’s mother, Ram reached Delhi after 13 January 2013 ,but before 19 January 2013.According to Ram ,He reached Delhi after 16 January 2013 but before 22 January 2013.If both of them are correct,then on which date did Ram reached Delhi?

Solution:

Mother 14 15 16 17 18 Ram 17 18 19 20 21. Hence 2 dated are common we cannot say particular date

QUESTION: 15

Sanjiv corrrectly remembers that his Father’s birthday is before thirteeth April but after Nine April, where as his sister correctly remembers that their father’s birthday is not on or after eleven April. On which day in April is definitely their father’s birthday ?

Solution:

Sanjiv 10 11 12 Sister 10 Hence His father’s birthday on April 10

QUESTION: 16

If first is November Tuesday then first December will be

Solution:

Nov 1 – Tueday(Nov 8,15,22,29) Nov 30 – Wednesday then Dec 1st will be Thursday

QUESTION: 17

7. Manoj was born on March 6,1993 .The same year Independence day was celebrated on Friday,On which day Manoj was born?

Solution:

Number of days from March 6 to August 15 = 25+30+31+30+31+15 = 162 162 days = 23 weeks + 1 day March 6 is same as August 14.Hence Manoj was born on Thursday

QUESTION: 18

Deepika corrrectly remembers that her Brother’s birthday is before twenty six ,July but after fifteenth,July, where as her mother correctly remembers that their Brother’s birthday is before twenty ,July but after sixteenth ,July but it was an even date .On which day in July is definitely their Brother’s birthday ?

Solution:

Deepika: 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Mother: 17 18 19 Even number 18,Hence his Brother’s birthday on July 18

QUESTION: 19

According to Ram’s mother, Ram Joined the School after 17 June 2015 ,but before 27 June 2015.According to Ram’s Father ,He joined the school after 18 June 2015 but before 25 June 2015.On which date did Ram joined the School?(Note: Date divisible by 11)

Solution:

Mother: 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 Father: 19 20 21 22 23 24 22 coming common and also divisible by 11.Hence Ram joined the school on June 22.

QUESTION: 20

Anish’s mother remember that her wedding day after 10 February 2010,but before 20 February 2010.According to her brother after 13 February 2010 but before 17th February 2010. Anish weddind day on which date?(Note:DATE Should be odd number)

Solution:

Mother: 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Brother: 14 15 16 15 coming in common and also odd number.Hence Anish’s wedding day on February 15

Related tests