Data Sufficiency MCQ - 2


20 Questions MCQ Test Quantitative Aptitude for Competitive Examinations | Data Sufficiency MCQ - 2


Description
This mock test of Data Sufficiency MCQ - 2 for Quant helps you for every Quant entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Quant Data Sufficiency MCQ - 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Data Sufficiency MCQ - 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Quant students definitely take this Data Sufficiency MCQ - 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Data Sufficiency MCQ - 2 extra questions, long questions & short questions for Quant on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Which of the five trains P, Q, R, S and T is the best ?
I.S train is better than T train, P train and R train but not as good as Q airlines
II.S train is better than R train but not as good as Q which is better than T airlines

Solution:

From statement I Q>S>T, P, R

QUESTION: 2

On which date in March is definitely Arjun’s father’s birthday ?
I.Arjun correctly remembers that his father’s birthday is before 22 March but after 14 March .
II.Arjun’s brother correctly remembers that their father’s birthday is after 19 March but before 28 March.

Solution:

Arjun => 15 16 17 18 19 20 21 22 Brother => 20 21 22 23 24 25 25 26 27 28

QUESTION: 3

How GOOD written in a code language ?
I.‘good for all’ is written as ‘ 9 2 1’
II.‘good you go’ is written as ‘ 7 3 2’

Solution:

Good= 2… common in I and II

QUESTION: 4

How is M related to O ?
I.M’s only sister is married to D
II.O’s mother is the only daughter of D.

Solution:

From I and II M is grandfather of O

QUESTION: 5

Which direction is Nirmal facing at the moment ?
I.Nirmal took 2 consecutive right turns after covering a distance of 6m to reach the point A.
II.After walking 4m early morning from point A, Nirmal is facing opposite direction of the sun.

Solution:

QUESTION: 6

What was the grand total of Blue team of College PO ?
I.Manish correctly remembers that Blue team scored a grand total of above 82 but below 91
II.Arvind correctly remembers that Blue team scored above 77 and below 84

Solution:

From I : 83 84 85 86 87 88 89 90 From II : 78 79 80 81 82 83 From I and II : 83

QUESTION: 7

What is the total no of students in IT in College Z ?
I.The no of students has grown by 5% this year as compared to 4% last year from the no 1000 which it was year before last ?
II.The respective ratio of boys and girls is 7:5

Solution:

From I Total = 1000+40+52 = 1092

QUESTION: 8

What is the position of G ?
I.E stands between A and B and G stands between B and D
II.F stands at an extreme end of the row and there is only one person between F and D

Solution:

A E B G D – F
F – D G B E A

QUESTION: 9

How is X related to Y ?
I.Y is son of U, who is wife of V, X is son of W who is father in law of V
II.V is brother of X and son of W who is father in law of U, who is mother of Y.

Solution:

From I : x is maternal uncle of y

QUESTION: 10

Among A, B, C, D, E and F who is the heaviest ?
I.A is heavier than E and F and he is the second heaviest in the group
II.D is heavier than B but not the heaviest.

Solution:

C is heaviest
C > A > E, F, D >B

QUESTION: 11

On which day of the week from Monday to Sunday did Ravi leave for London ?
I.Ravi didn’t leave for London during the weekend.
II.Ravi’s brother left for London on Friday 2 days after Ravi left for London

Solution:

From II : Ravi left for London on Wednesday

QUESTION: 12

How many boys are there between A and D in a row of 30 boys ?
I.A is 6 places away from B, who is 20 from the left end.
II.A is 12 from the left end and D is 7 from the right end.

Solution:

24 -12 = 12 boys

QUESTION: 13

Among P, Q, R, S, T and U, who is the tallest ?
I.S and T are taller than U, P and Q but none of them is the tallest.
II.T is taller than S but shorter than R

Solution:

R > S, T>U, P, Q

QUESTION: 14

In a certain code 48 means ‘ stop smoking’ and 62 means ‘ injurious habit’. What do 6 and 8 mean respectively in that code ?
I.8 2 9 means ‘smoking is injurious’
II.4 6 7 means ‘ stop bad habit’

Solution:

6 => habit
8=> smoking
We can get the answer separately from I or II

QUESTION: 15

How is M related to H ?
I.E is the only granddaughter of H and K is father of E.
II.E is sister of G and M is mother of G.

Solution:

From both I and II M is daughter-in-law of H

QUESTION: 16

How many pages of the Book did Divya read on Sunday ?
I.Divya read the last 50 pages of the book on Monday morning
II.The book has 300 pages out of which two-thirds were read by Divya before Sunday.

Solution:

From both I and II
2/3(300) = 200
Sunday = 300-(200+50) = 50

QUESTION: 17

A, B, C, D, E and F are sitting in a circular table facing the centre. How manuy persons are there between E and F(If counted clockwise from F)
I.B and E sit adjacent to each other and B is on the immediate left of F.
II.A and C sit adjacent to each other. There is one person who sits between D and E. A is not an immediate neighbour of E.

Solution:

QUESTION: 18

How many sisters does Yuvaraj have ?
I.Rohit is father of Yuvaraj and he has 3 children
II.Yuvaraj has 2 siblings one of them is Shila

Solution:

QUESTION: 19

In which direction is W with respect to Z ?
I.W is to the west of Y, who is to the north of U
II.Z is to the north – east of U and in the line of Y and W.

Solution:

QUESTION: 20

Who among A, B, C, D and E each having a different weight is the lightest ?
I.C is heavier than only A
II.D is lighter than E and B

Solution:

E,B>D>C>A

Similar Content

Related tests