Quadratic Equation - MCQ 1


20 Questions MCQ Test Quantitative Aptitude for Competitive Examinations | Quadratic Equation - MCQ 1


Description
This mock test of Quadratic Equation - MCQ 1 for Quant helps you for every Quant entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Quant Quadratic Equation - MCQ 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Quadratic Equation - MCQ 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Quant students definitely take this Quadratic Equation - MCQ 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Quadratic Equation - MCQ 1 extra questions, long questions & short questions for Quant on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

x² – 34x + 288 = 0

y² – 28y + 192 = 0

Solution:

x² – 34x + 288 = 0
x = 18, 16
y² – 28y + 192 = 0
y = 12, 16

QUESTION: 2

x² – 26x + 168 = 0

y² – 32y + 252 = 0

Solution:

x² – 26x + 168 = 0
x = 12, 14
y² – 32y + 252 = 0
y = 14, 18

QUESTION: 3

x² + 26x + 168 = 0

y² + 23y + 132 = 0

Solution:

x² + 26x + 168 = 0
x = -12, -14
y² + 23y + 132 = 0
y = -12, -11

QUESTION: 4

x² – 28x + 195 = 0

y² – 30y + 216 = 0

Solution:

x² – 28x + 195 = 0
x = 15, 13
y² – 30y + 216 = 0
y = 18, 12

QUESTION: 5

Number of methods to solve a quadratic equation are

Solution:
QUESTION: 6

x² – 44x + 448 = 0

y² – 28y + 195 = 0

Solution:

x² – 44x + 448 = 0
x = 28, 16
y² – 28y + 195 = 0
y = 13, 15

QUESTION: 7

x² – 26x + 168 = 0

y² – 34y + 285 = 0

Solution:

x² – 26x + 168 = 0
x = 12, 14
y² – 34y + 285 = 0
y = 15, 19

QUESTION: 8

x² – 38x + 352 = 0

y² – 25y + 154 = 0

Solution:

x² – 38x + 352 = 0
x = 22, 16
y² – 25y + 154 = 0
y = 11, 14

QUESTION: 9

x² = 121

y² – 46y + 529 = 0

Solution:

x² = 121
x = 11, – 11
y² – 46y + 529 = 0
y = 23, 23

QUESTION: 10

x² – 31x + 234 = 0

y² – 34y + 285 = 0

Solution:

x² – 31x + 234 = 0
x = 13, 18
y² – 34y + 285 = 0
y = 15, 19

QUESTION: 11

x² – 32x + 252 = 0

y² – 28y + 192 = 0

Solution:

x² – 32x + 252 = 0
x = 18, 14
y² – 28y + 192 = 0
y = 12, 16

QUESTION: 12

x² – 32x + 247 = 0

y² – 22y + 117 = 0

Solution:

x² – 32x + 247 = 0
x = 13, 19
y² – 22y + 117 = 0
y = 13, 9

QUESTION: 13

x² + 29x + 208 = 0

y² + 19y + 78 = 0

Solution:

x² + 29x + 208 = 0
x = -13, -16
y² + 19y + 78 = 0
y = -13, -6

QUESTION: 14

x² – 22x + 105 = 0 

y² – 27y + 162 = 0

Solution:

x² – 22x + 105 = 0
x = 15, 7
y² – 27y + 162 = 0
y = 18, 9

QUESTION: 15

(x – 18)² = 0

y² = 324

Solution:

x² – 36x + 324 = 0
x = 18, 18
y² = 324
y = ±18

QUESTION: 16

x² – 41x + 400 = 0

y² – 29y + 210 = 0

Solution:

x² – 41x + 400 = 0
x = 25, 16
y² – 29y + 210 = 0
y = 14, 15

QUESTION: 17

x² – 25x + 156 = 0

y² – 32y + 255 = 0

Solution:

x² – 25x + 156 = 0
x = 12, 13
y² – 32y + 255 = 0
y = 15, 17

QUESTION: 18

x² – 35x + 294 = 0

y² – 23y + 132 = 0

Solution:

x² – 35x + 294 = 0
x = 21, 14
y² – 23y + 132 = 0
y = 11, 12

QUESTION: 19

x² = 64

y² – 34y + 289 = 0

Solution:

x² = 64
x = 8, – 8
y² – 34y + 289 = 0
y = 17, 17

QUESTION: 20

x² – 29x + 208 = 0

y² – 32y + 255 = 0

Solution:

x² – 29x + 208 = 0
x = 13, 16
y² – 32y + 255 = 0
y = 15, 17

Similar Content

Related tests