Quadratic Equation - MCQ 4


20 Questions MCQ Test Quantitative Aptitude for Competitive Examinations | Quadratic Equation - MCQ 4


Description
This mock test of Quadratic Equation - MCQ 4 for Quant helps you for every Quant entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Quant Quadratic Equation - MCQ 4 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Quadratic Equation - MCQ 4 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Quant students definitely take this Quadratic Equation - MCQ 4 exercise for a better result in the exam. You can find other Quadratic Equation - MCQ 4 extra questions, long questions & short questions for Quant on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

x² – 10x + 24 = 0

y² – 14y + 48 = 0

Solution:

x² – 10x + 24 = 0
x = 4, 6
y² – 14y + 48 = 0
y = 6, 8

QUESTION: 2

x² – 30x + 216 = 0

y² – 23y + 132 = 0

Solution:

x² – 30x + 216 = 0
x = 12, 18
y² – 23y + 132 = 0
y = 12, 11

QUESTION: 3

x² + 32x + 247 = 0

y² + 20y + 91 = 0

Solution:

x² + 32x + 247 = 0
x = -13, -19
y² + 20y + 91 = 0
y = -13, -7

QUESTION: 4

x² – 21x + 98 = 0

y² – 23y + 120 = 0

Solution:

x² – 21x + 98 = 0
x = 14, 7
y² – 23y + 120 = 0
y = 15, 8

QUESTION: 5

(x – 16)² = 0

y² = 256

Solution:

x² – 32x + 256 = 0
x = 16, 16
y² = 256
y = ±16

QUESTION: 6

x² – 43x + 450 = 0

y² – 33y + 272 = 0

Solution:

x² – 43x + 450 = 0
x = 25, 18
y² – 33y + 272 = 0
y = 17, 16

QUESTION: 7

x² – 28x + 195 = 0

y² – 35y + 306 = 0

Solution:

x² – 28x + 195 = 0
x = 13, 15
y² – 35y + 306 = 0
y = 17, 18

QUESTION: 8

x² – 38x + 345 = 0

y² – 23y + 130 = 0

Solution:

x² – 38x + 345 = 0
x = 23, 15
y² – 23y + 130 = 0
y = 10, 13

QUESTION: 9

x² = 64

y² – 30y + 225 = 0

Solution:

x² = 64
x = 8, – 8
y² – 30y + 225 = 0
y = 15, 15

QUESTION: 10

x² – 30x + 221 = 0

y² – 31y + 240 = 0

Solution:

x² – 30x + 221 = 0
x = 13, 17
y² – 31y + 240 = 0
y = 15, 16

QUESTION: 11

3x² – 11x + 10 = 0

4y² + 24y + 35 = 0

Solution:

3x² – 11x + 10 = 0
x = 1.6, 2
4y² + 24y + 35 = 0
y = – 2.5, -3.5

QUESTION: 12

2x² – 14x + 24 = 0

y² + 30y + 224 = 0

Solution:

2x² – 14x + 24 = 0
x = 3, 4
y² + 30y + 224 = 0
y = -16, -14

QUESTION: 13

3x² + 20x + 33 = 0

2y² – 13y + 21 = 0

Solution:

3x² + 20x + 33 = 0
x = -3.6, -3
2y² – 13y + 21 = 0
y = 3, 3.5

QUESTION: 14

x² – 20x + 91 = 0

y² – 34y + 273 = 0

Solution:

x² – 20x + 91 = 0
x = 13, 7
y² – 34y + 273 = 0
y = 13, 21

QUESTION: 15

(x – 13)² = 0

y² = 169

Solution:

x² – 26x + 169 = 0
x = 13, 13
y² = 169
y = ±13

QUESTION: 16

x² – 38x + 312 = 0

y² – 40y + 336 = 0

Solution:

x² – 38x + 312 = 0
x = 26, 12
y² – 40y + 336 = 0
y = 28, 12

QUESTION: 17

x² – 33x + 272 = 0

y² – 29y + 208 = 0

Solution:

x² – 33x + 272 = 0
x = 16, 17
y² – 29y + 208 = 0
y = 16, 13

QUESTION: 18

x² – 37x + 322 = 0

y² – 25y + 156 = 0

Solution:

x² – 37x + 322 = 0
x = 23, 14
y² – 25y + 156 = 0
y = 12, 13

QUESTION: 19

x² = 81

y² – 22y + 121 = 0

Solution:

x² = 81
x = 9, – 9
y² – 22y + 121 = 0
y = 11, 11

QUESTION: 20

x² – 22x + 112 = 0

y² – 20y + 84 = 0

Solution:

x² – 22x + 112 = 0
x = 14, 8
y² – 20y + 84 = 0
y = 14, 6

Similar Content

Related tests