Quadratic Equation - MCQ 5


20 Questions MCQ Test Quantitative Aptitude for Competitive Examinations | Quadratic Equation - MCQ 5


Description
This mock test of Quadratic Equation - MCQ 5 for Quant helps you for every Quant entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Quant Quadratic Equation - MCQ 5 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Quadratic Equation - MCQ 5 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Quant students definitely take this Quadratic Equation - MCQ 5 exercise for a better result in the exam. You can find other Quadratic Equation - MCQ 5 extra questions, long questions & short questions for Quant on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

4x² + 8x + 3 = 0

4y² – 29y + 45 = 0

Solution:

4x² + 8x + 3 = 0
x = -0.5, -3.5
4y² – 29y + 45 = 0
y = 2.25, 5

QUESTION: 2

2x² – 23x + 21 = 0

y² + 42y + 272 = 0

Solution:

2x² – 23x + 21 = 0
x = 10.5, 2
y² + 42y + 272 = 0
y = -16, -17

QUESTION: 3

5x² – 26x + 21 = 0

2y² – 17y + 21 = 0

Solution:

5x² – 26x + 21 = 0
x = 4.2, 1
2y² – 17y + 21 = 0
y = 7, 1.5

QUESTION: 4

x² – 21x + 104 = 0

y² – 33y + 260 = 0

Solution:

x² – 21x + 104 = 0
x = 13, 8
y² – 33y + 260 = 0
y = 13, 20

QUESTION: 5

x² – 31x + 240 = 0

y² – 28y + 195 = 0

Solution:

x² – 31x + 240 = 0
x = 15, 16
y² – 28y + 195 = 0
y = 13, 15

QUESTION: 6

x² – 37x + 300 = 0

y² – 43y + 372 = 0

Solution:

x² – 37x + 300 = 0
x = 25, 12
y² – 43y + 372 = 0
y = 31, 12

QUESTION: 7

x² – 32x + 255 = 0

y² – 28y + 195 = 0

Solution:

x² – 32x + 255 = 0
x = 15, 17
y² – 28y + 195 = 0
y = 15, 13

QUESTION: 8

x² + 39x + 368 = 0

y² – 15y – 250 = 0

Solution:

x² + 39x + 368 = 0
x = -23, -16
y² – 15y – 250 = 0
y = 25, – 10

QUESTION: 9

4x² + 25x + 21 = 0

3y² + 29y + 56 = 0

Solution:

4x² + 25x + 21 = 0
x = -1, – 5.25
3y² + 29y + 56 = 0
y = -7, -2.6

QUESTION: 10

x² – 17x + 72 = 0

6y² – 31y + 35 = 0

Solution:

x² – 17x + 72 = 0
x = 8, 9
6y² – 31y + 35 = 0
y = 1.6, 3.5

QUESTION: 11

2x² + 20x + 50 = 0

2y² + 22y + 56 = 0

Solution:

2x² + 20x + 50 = 0
x² + 10x + 25 = 0
x = -5
2y² + 22y + 56 = 0
y = -4, -7

QUESTION: 12

2x² – 13x + 21 = 0

y² – 33y + 272 = 0

Solution:

2x² – 13x + 21 = 0
x = 3.5, 3
y² – 33y + 272 = 0
y = 16, 17

QUESTION: 13

x² – 29x + 208 = 0

y² + 9y + 14 = 0

Solution:

x² – 29x + 208 = 0
x = 13, 16
y² + 9y + 14 = 0
y = -2, -7

QUESTION: 14

x² – 25x + 156 = 0

y² – 65y + 676 = 0

Solution:

x² – 25x + 156 = 0
x = 13, 12
y² – 65y + 676 = 0
y = 13, 52

QUESTION: 15

2x² – 7x + 6 = 0

2y² – 9y + 10 = 0

Solution:

2x² – 7x + 6 = 0
x = 1.5, 2
2y² – 9y + 10 = 0
y = 2, 2.5

QUESTION: 16

x² – 39x + 324 = 0

y² – 47y + 420 = 0

Solution:

x² – 39x + 324 = 0
x = 27, 12
y² – 47y + 420 = 0
y = 35, 12

QUESTION: 17

x² – 31x + 240 = 0

y² – 29y + 210 = 0

Solution:

x² – 31x + 240 = 0
x = 15, 16
y² – 29y + 210 = 0
y = 15, 14

QUESTION: 18

x² + 40x + 391 = 0

y² – 20y – 525 = 0

Solution:

x² + 40x + 391 = 0
x = -23, -17
y² – 20y – 525 = 0
y = 35, – 15

QUESTION: 19

4x² + 19x + 21 = 0

3y² + 29y + 56 = 0

Solution:

4x² + 19x + 21 = 0
x = -3, – 1.75
3y² + 29y + 56 = 0
y = -7, -2.6

QUESTION: 20

x² – 16x + 63 = 0

6y² – 29y + 35 = 0

Solution:

x² – 16x + 63 = 0
x = 7, 9
6y² – 29y + 35 = 0
y = 2.3, 2.5

Similar Content

Related tests