Simplification - MCQ 1


20 Questions MCQ Test Quantitative Aptitude for Competitive Examinations | Simplification - MCQ 1


Description
This mock test of Simplification - MCQ 1 for Quant helps you for every Quant entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Quant Simplification - MCQ 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Simplification - MCQ 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Quant students definitely take this Simplification - MCQ 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Simplification - MCQ 1 extra questions, long questions & short questions for Quant on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

456 ÷ 24 * 38 – 958 + 364 = ?

Solution:

19 * 38 – 958 + 364 = 128

QUESTION: 2

5616 ÷ 18 ÷ 8 = ?

Solution:

5616 ÷ 18 = 312
312 / 8 = 39

QUESTION: 3

(85410 + 36885 + 24705) ÷ 1600 = ?

Solution:

(85410 + 36885 + 24705) = 147000; 147000/1600 = 91.875

QUESTION: 4

12.5 * 14 ÷ 8.75 + 12 = 20 + ? 

Solution:

12.5 * 1.6 = 20 ; 20 + 12 – 20 = 12

QUESTION: 5

x * (523.5 + 687.5) = 24220

Solution:

24220 / 1211 = 20

QUESTION: 6

5610 ÷ 35.0625 * 25 = ?

Solution:

5610 ÷ 35.0625 = 160; 160 * 25 = 4000

QUESTION: 7

184 ÷ 46 ÷ 0.008 ÷ 12.5 = ?

Solution:

184 ÷ 46 = 4; 4 ÷ 0.008 = 500; 500 ÷ 12.5 = 40

QUESTION: 8

(4270 ÷ 122) + ? = 200

Solution:

4270 ÷ 122 = 35
200 – 35 = 165

QUESTION: 9

(2222.5 – 1680 * 0.75)*1.2 = ?

Solution:

2222.5 – 1260 = 962.5; 962.5*1.2 = 1155

QUESTION: 10

20*168÷14-40 = ? + 110

Solution:

168/14 = 12; 20*12 – 240; 240 – 40 = 200; 200 – 110 = 90

QUESTION: 11

555.55 + 55.55 + 15 + 0.55 + 0.05 = ?

Solution:

555.55 + 55.55 + 15 + 0.55 + 0.05 = 626.70

QUESTION: 12

(3080 + 6160) ÷ ? = 330

Solution:

3080 + 6160 = 9240
9240 / 330 = 28

QUESTION: 13

? * (523.5 + 687.5) = 24220

Solution:

x * 1211 = 24220; x = 20

QUESTION: 14

36 * 1.75 + 24 * 3.25 = ? 

Solution:

36 * 1.75 + 24 * 3.25 = 63 + 78 = 141

QUESTION: 15

5.8 * 2.5 + 0.6 * 6.75 + 139.25 = ?

Solution:

5.8 * 2.5 + 0.6 * 6.75 + 139.25 = 157.80

QUESTION: 16

(560 ÷ 32) * (720 ÷ 48) = ?

Solution:

17.5 * 15 = 262.5

QUESTION: 17

456 ÷ 24 * 38 – 958 + 364 = ?

Solution:

456 ÷ 24 = 19; 19 * 38 = 722; 722 + 364 – 958 = 128

QUESTION: 18

(85410 + 36885 + 24705) ÷ 1600 = ?

Solution:

85410 + 36885 + 24705 = 147000
147000 ÷ 1600 = 91.875

QUESTION: 19

873.53 + 532.32 – x = 535.1 + 232.95

Solution:

x = 1405.85 – 768.05 = 637.8

QUESTION: 20

[(272-32)(124+176)]/(17*15-15) = ?

Solution:

(240 * 300) / 240 = 300

Related tests