Simplification - MCQ 3


20 Questions MCQ Test Quantitative Aptitude for Competitive Examinations | Simplification - MCQ 3


Description
This mock test of Simplification - MCQ 3 for Quant helps you for every Quant entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Quant Simplification - MCQ 3 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Simplification - MCQ 3 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Quant students definitely take this Simplification - MCQ 3 exercise for a better result in the exam. You can find other Simplification - MCQ 3 extra questions, long questions & short questions for Quant on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

69 ÷ 3 * 0.85+ 14.5 – 3 = ?

Solution:

69 ÷ 3 * 0.85 = 23 * 0.85 = 19.55
19.55 + 14.5 – 3 = 31.05

QUESTION: 2

4.5 + 23.50 + 14.58 – 17.68 * 0.5 = ?

Solution:

17.68 * 0.5 = 8.84
42.58 – 8.84 = 33.74

QUESTION: 3

23.56 + 4142.25 + 134.44 = ?

Solution:

23.56 + 4142.25 + 134.44 = 4300.25

QUESTION: 4

(√ 7744 * 66 ) ÷ (203 + 149)= ?

Solution:

(√7744 * 66) = 5808; 5808/352 = 16.5

QUESTION: 5

5/9 of 504 + 3/8 of 640 =  ?

Solution:

5/9 of 504 = 280 ; 3/8 of 640 = 240 => 280 + 240 = 520

QUESTION: 6

(786*74) ÷ x = 1211.75

Solution:

(786*74) ÷ x = 1211.75
x = 48

QUESTION: 7

18² + √? = 350

Solution:

18² + √? = 350
√? = 350 – 324 = 26
? = 676

QUESTION: 8

140% of 500 + 24% of 750 = ?

Solution:

700 + 180 = 880

QUESTION: 9

4900 ÷ 28 * 444 ÷ 12 = ?

Solution:

4900 ÷ 28 = 175
444 ÷ 12 = 37
175 * 37 = 6475

QUESTION: 10

1221 + 1117 = x% of 6680 

Solution:

2338/66.8 = 35

QUESTION: 11

√3840.56 × [(501.01)2 / 250] × 0.987 = ? *1000

Solution:

62*1000*1 = 62000
? = 62

QUESTION: 12

1/[2 + (1/(4+(1/(5 – 1/3))))] = ?

Solution:

1/[2 + (1/(4+(1/(5 – 1/3))))] = 1/[2+(1/(4+(3/14)))] = 1/[2+(14/59)] =1/[118+14/59] =1/(132/59)
=59/132

QUESTION: 13

11111.10 ÷ 989.88×88.88÷0.798 = ?

Solution:

10000 ÷ 1000 = 10
88÷0.8 = 110
10*110 = 1100

QUESTION: 14

3√ 0.000001728 = ?

Solution:

0.012*0.012*0.012 0.000001728

QUESTION: 15

1(2/3) + 2(4/9)  – 3(7/15) =  ?

Solution:

5/3 +22/9 – 52/15 = 75 +110-156/45 = 29/45

QUESTION: 16

√3/7 × 1124 – ? = 21

Solution:

0.4 *1124 = 449.6 = 450
450-9 = 441
441 = 21*21

QUESTION: 17

If a – b = 7 and a2 + b2 = 53, find the value of ab.

Solution:

2ab = (a2 + b2) – (a – b)2
2ab = 53-49 =4
ab =4/2 = 2

QUESTION: 18

45% of 870 + 67% of 1250 – 21% of 540 = ?

Solution:

391+837-113 =1115

QUESTION: 19

17 × 756 ÷ √2916 = ? +540

Solution:

17*756÷54 = ? +540
17*14 = ? +540
238 = ? + 540
? =238-540 = -302

QUESTION: 20

√[16+(1/21)] ÷ √[16+(21/84)] × 702/27 = ? 

Solution:

= √(337/21 )÷ √(1365/84) × 26
= 16÷16 ×26 = 26

Related tests