Simplification - MCQ 5


20 Questions MCQ Test Quantitative Aptitude for Competitive Examinations | Simplification - MCQ 5


Description
This mock test of Simplification - MCQ 5 for Quant helps you for every Quant entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Quant Simplification - MCQ 5 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Simplification - MCQ 5 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Quant students definitely take this Simplification - MCQ 5 exercise for a better result in the exam. You can find other Simplification - MCQ 5 extra questions, long questions & short questions for Quant on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

572 ÷ 26 x 12 – 232 = 2?

Solution:

572 ÷ 26 = 22
22 x 12 = 264
264 – 232 = 32 = 25

QUESTION: 2

44000 ÷ 2000 x 400 ÷ 20 = ?

Solution:

(44000 ÷ 2000) x 400 ÷ 20 = 440

QUESTION: 3

[(5√6 + √6) x (16√6 + 9√6)] – 96 = ?

Solution:

[(5√6 + √6) x (16√6 + 9√6)] – 96
[√6(5 + 1) x √6(16 + 9)] – 96
900 – 96 = 804

QUESTION: 4

(23.1)2 + (48.6)2 – (39.8)2 = 163.84  + ?

Solution:

533.61 + 2361.96 – 1584.04 = 163.84 + ?
1311.53 – 163.84 = 1147.69

QUESTION: 5

3263 × 246 – 18611 = ? + 5883

Solution:

3263 × 246 = 802698
802698 – (18611 + 5883) = 778204

QUESTION: 6

√7396 x √1296 ÷ √676 = ?

Solution:

√7378 = 86; √1296 = 36; √676 = 26
86 x 36 ÷ 26 = 119

QUESTION: 7

7000 ÷ 70 * 95 = ? * 20

Solution:

7000 ÷ 70 x 95 = ? x 20 = 475

QUESTION: 8

90% of 700 + 50% of 1000 – 170 = ?

Solution:

= (700 * (90/100) + 1000 * (50/100)) – 170
= 630 + 500 – 170 = 960

QUESTION: 9

√(72 x 24 x 2 - (11)³ + 68) = ?

Solution:

√(2352 – 1331 + 68) = √1089 =33

QUESTION: 10

35% of √3136 x 5 = ? + 54

Solution:

(65/100)*56*5 = ? + 54
98 – 54 = 44

QUESTION: 11

(0.04)² ÷ (0.008) * (0.2)6 = (0.2)?

Solution:

(0.04)² ÷ (0.008) * (0.2)6 = (0.2)?
= 0.21 * 0.26 = (0.2)7

QUESTION: 12

13.141 + 31.417 – 27.118 + 15.247-14.214 = ?

Solution:

13.141 + 31.417 – 27.118 + 15.247-14.214 = ?
59.805 – 41.332 = 18.473

QUESTION: 13

36*14 – 49*784÷112

Solution:

36*14 – 49*784÷112
504 – 343 = 161

QUESTION: 14

√676 * 12 – 864÷36 = ? + 61

Solution:

√676 * 12 – 864÷36 = ? + 61
x = 227

QUESTION: 15

468 ÷ 39*15 + 166 = (?)³ + 130

Solution:

12 * 15 + 166 = (?)³ + 130
(?)³ = 216

QUESTION: 16

185% of 600 + 25% of 240 = ?% of 1000

Solution:

185% of 600 + 25% of 240 = ?% of 1000
1110 + 60 = x% of 1000

QUESTION: 17

2/3 of 7/5 of 75% of 640 = ?

Solution:

2/3 of 7/5 of 75% of 640 = 2/3 * 7/5 * 75/100 * 640 = 64 * 7 = 448

QUESTION: 18

15.4 * 14.5 * x = 2798.75

Solution:

15.4 * 14.5 * x = 2798.75
x = 2798.75/223.3 = 12.5

QUESTION: 19

7344 + (5.4)2 + √? = 7437.16

Solution:

7344 + (5.4)2 + √? = 7437.16
√? = 7408 – 7344 = 64  => ? = 4096

QUESTION: 20

567 ÷ (10.8 * 2.5) ÷ 3 = ?

Solution:

567 ÷ (10.8 * 2.5) ÷ 3 = ?
= 567 ÷ (27) ÷ 3 = 7

Related tests