Test: Continuous Time Signals


10 Questions MCQ Test Electronic Devices | Test: Continuous Time Signals


Description
This mock test of Test: Continuous Time Signals for Electrical Engineering (EE) helps you for every Electrical Engineering (EE) entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Electrical Engineering (EE) Test: Continuous Time Signals (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Continuous Time Signals quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Electrical Engineering (EE) students definitely take this Test: Continuous Time Signals exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Continuous Time Signals extra questions, long questions & short questions for Electrical Engineering (EE) on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

(Q.1-Q.2) The number of cars arriving at ICICI bank drive-in window during 10-min period is Poisson random variable X with b=2.1.

Q. The probability that more than 3 cars will arrive during any 10 min period is

Solution:

Evaluate 1 – P(x = 0) – P(x = 1) – P(x = 2) – P(x = 3).

QUESTION: 2

The probability that no car will arrive is

Solution:

Evaluate P(x = 0).

QUESTION: 3

(Q.3-Q.5) Delhi averages three murder per week and their occurrences follow a Poisson distribution.3.

Q. The probability that there will be five or more murder in a given week is

Solution:

P(5 or more) = 1 – P(0) – P(1) – P(2) – P(3) – P(4) = 0.1847.

QUESTION: 4

On the average, how many weeks a year can Delhi expect to have no murders ?

Solution:

P(0) = 0.0498. Hence average number of weeks per year with no murder is 52 x P(0) = 2.5889 week.

QUESTION: 5

How many weeds per year (average) can the Delhi expect the number of murders per week to equal or exceed the average number per week?

Solution:

P(3 or more) = 1 – P(0) – P (1) – P(2) = 0.5768. Therefore average number of weeks per year = 52 x 0.5768 or 29.994 weeks.

QUESTION: 6

(Q.6-Q.8) The random variable X is defined by the density f(x) = 0.5u(x) e(0.5x)6.

Q. The expect value of g(x) = X3 is

Solution:

Solve E[g(x)] = E[X3].

QUESTION: 7

The mean of the random variable x is

Solution:

Solve integral (x f(x) dx) from negative infinity to x.

QUESTION: 8

The variance of the random variable x is

Solution:

Variance is given by E[X230] – 1/16.

QUESTION: 9

(Q.9-Q.10) A joint sample space for two random variable X and Y has four elements (1,1), (2,2), (3,3) and (4,4). Probabilities of these elements are 0.1, 0.35, 0.05 and 0.5 respectively.

Q. The probability of the event{X  2.5, Y  6} is

Solution:

 The required answer is given by Fxy(2.5, 6.0) = 0.1 + 0.35 = 0.45.

QUESTION: 10

The probability of the event that X is less than three is

Solution:

The required answer is given by Fx(3.0) = Fxy(3.0, infinity) = 0.1 + 0.35 + 0.05 = 0.50.

Related tests