Test: Magnetically Coupled Circuits


10 Questions MCQ Test Electronic Devices | Test: Magnetically Coupled Circuits


Description
This mock test of Test: Magnetically Coupled Circuits for Electrical Engineering (EE) helps you for every Electrical Engineering (EE) entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Electrical Engineering (EE) Test: Magnetically Coupled Circuits (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Magnetically Coupled Circuits quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Electrical Engineering (EE) students definitely take this Test: Magnetically Coupled Circuits exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Magnetically Coupled Circuits extra questions, long questions & short questions for Electrical Engineering (EE) on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

 For the circuit given below i1 = 4 sin(2t) and i2 = 0


Q. ​v1 = ?

Solution:

v1 = 2 d(i1)/dt + d(i2)/dt.

QUESTION: 2

For the circuit given below i1 = 4 sin(2t) and i2 = 0

Q. v2 = ?

Solution:

v2 = d(i1)/dt + d(i2)/dt.

QUESTION: 3

 If i1 = 0 and i2 = 2 sin(4t), the voltage v1 is

Solution:

 v1 = 3 d(i1)/dt – 3 d(i2)/dt.

QUESTION: 4

If i1 = e(-2t) and i2 = 0, the voltage v1 is

Solution:

 v1 = 4 d(i1)/dt – 3 d(i2)/dt.

QUESTION: 5

If i1 = 3 cos(4t) and and i2 = 0. Find v1.

Solution:

v1 = 2 d(i1)/dt – 2 d(i2)/dt.

QUESTION: 6

If i1 = 3 cos(4t) and and i2 = 0. Find v2.

Solution:

v2 = -3 d(i1)/dt + 2 d(i2)/dt.

QUESTION: 7

If i1 = 4 cos(3t) and and i1 = 0. Find v2.

Solution:

v1 = 2 d(i1)/dt – 2 d(i2)/dt.

QUESTION: 8

If i2 = 4 cos(3t) and and i1 = 0. Find v2.

Solution:

v2 = 3 d(i1)/dt + 2 d(i2)/dt.

QUESTION: 9

 Leq = ?​

Solution:

Leq = L1 + L2 – 2M.

QUESTION: 10

 Leq = ?​

Solution:

 Leq = L1 + L2 – 2M.

Related tests