Test: Equivalence Of One-Tape And Multitape TM’S


10 Questions MCQ Test Theory of Computation | Test: Equivalence Of One-Tape And Multitape TM’S


Description
This mock test of Test: Equivalence Of One-Tape And Multitape TM’S for Computer Science Engineering (CSE) helps you for every Computer Science Engineering (CSE) entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Computer Science Engineering (CSE) Test: Equivalence Of One-Tape And Multitape TM’S (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Equivalence Of One-Tape And Multitape TM’S quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Computer Science Engineering (CSE) students definitely take this Test: Equivalence Of One-Tape And Multitape TM’S exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Equivalence Of One-Tape And Multitape TM’S extra questions, long questions & short questions for Computer Science Engineering (CSE) on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Which of the following are related to construction of One Tape turing machines?

Solution:

JFLAP is educational software written in java to experiment with the topics in automata theory and area of formal languages.

QUESTION: 2

Which of the following topics cannot be covered using JFLAPS?

Solution:

Topics like regular expressions, context free languages and unrestricted grammar including parsers like LL,SLR parsers can be covered using JFLAPS.

QUESTION: 3

 State true or false:Statement: Multitape turing machine have multi tapes where each tape is accessed with one head.

Solution:

Multitape turing machines do have multiple tapes but they they are accessed by separate heads.

QUESTION: 4

Which of the following statements is/are true?

Solution:

A multitape turing machine is an ordinary turing machine which is always abstract.And they do have their equivalent single tape turing machines.

QUESTION: 5

Are Multitape and Multitrack turing machines same?

Solution:

Multitrack turing machines are special types of Multitape turing machines. In a standard n-tape Turing machine, n heads move independently along n-tracks.

QUESTION: 6

 In a n-track turing machine, _________ head/heads read and write on all tracks simultaneously.

Solution:

In a n-track Turing machine, one head reads and writes on all tracks simultaneously. A tape position in a n-track Turing Machine contains n symbols from the tape alphabet.

QUESTION: 7

Which of the following does not exists?

Solution:

All of the mentioned are one or the other kind of Turing machines in existence.

QUESTION: 8

Can a multitape turing machine have an infinte number of tapes?

Solution:

One needs a finite number of tapes. The proofs that show the equivalence between multi-tape TM and one-band TM rely on the fact that the number of tapes is bounded.

QUESTION: 9

 Every language accepted by a k-tape TM is _____ by a single-tape TM.

Solution:

 Its the theorem that states Every multitape turing machine can be simulated by a single tape turing machine and the corresponding language can be accepted.

QUESTION: 10

 Which of the following is/are a basic TM equivalent to?

Solution:

Tms can be used as both: language recognizers/Computers. TMs are like universal computing machines with universal storage.

Similar Content

Related tests