Test: Turing Machine-Notation And Transition Diagrams


10 Questions MCQ Test Theory of Computation | Test: Turing Machine-Notation And Transition Diagrams


Description
This mock test of Test: Turing Machine-Notation And Transition Diagrams for Computer Science Engineering (CSE) helps you for every Computer Science Engineering (CSE) entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Computer Science Engineering (CSE) Test: Turing Machine-Notation And Transition Diagrams (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Turing Machine-Notation And Transition Diagrams quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Computer Science Engineering (CSE) students definitely take this Test: Turing Machine-Notation And Transition Diagrams exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Turing Machine-Notation And Transition Diagrams extra questions, long questions & short questions for Computer Science Engineering (CSE) on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

A turing machine is a

Solution:

A turing machine is abstract or hypothetical machine thought by mathematician Alan Turing in 1936 capable of simulating any algorithm, however complicated it is.

QUESTION: 2

A turing machine operates over:

Solution:

 The turing machine operates on an infinite memory tape divided into cells. The machine positions its head over the cell and reads the symbol.

QUESTION: 3

 Which of the functions are not performed by the turing machine after reading a symbol?

Solution:

After the read head reads the symbol from the input tape, it performs the following functions:
a) writes a symbol(some model allow symbol erasure/no writing)
b) moves the tape left or right (some models allows no motion)
c) proceeds with subsequent instruction or goes either into accepting halting state or rejecting halting state.

QUESTION: 4

Alan invented a-machine in 1936. The 'a' in a-Machine stands for?

Solution:

The turing machine was invented by Alan turing in 1936. He named it as a-machine(automatic machine).

QUESTION: 5

Which of the problems were not answered when the turing machine was invented?

Solution:

 Invention of turing machine answered a lot of questions which included problems like decision problem, etc.) . Alan was able to prove the properties of computation using such model.

QUESTION: 6

The ability for a system of instructions to simulate a Turing Machine is called _________

Solution:

Turing Completeness the ability for a system of instructions to simulate a Turing machine. A programming language that is Turing complete is theoretically capable of expressing all tasks accomplishable by computers; nearly all programming languages are Turing complete.

QUESTION: 7

uring machine can be represented using the following tools:

Solution:

 We can represent a turing machine, graphically, tabularly and diagramatically.

QUESTION: 8

Which of the following is false for an abstract machine?

Solution:

A n abstract machine also known as abstract computer, is a theoretical model of computer or hardware system in automata theory. Abstraction in computing process usually assumes a discrete time paradigm.

QUESTION: 9

Fill in the blank with the most appropriate option.
Statement: In theory of computation, abstract machines are often used in ___________ regarding computability or to analyze the complexity of an algorithm.

Solution:

 A thought experiment considers some hypothesis, theory or principle for the purpose of thinking through its consequences.

QUESTION: 10

Statement: RAM model allows random access to indexed memory locations.

Solution:

 In computer science, Random access machine is an abstract machine in the general class of register machines. Random access machine should not be confused with Random access memory.

Related tests