Test: Heat Transfer Coefficient


10 Questions MCQ Test Heat Transfer for Engg. | Test: Heat Transfer Coefficient


Description
This mock test of Test: Heat Transfer Coefficient for Chemical Engineering helps you for every Chemical Engineering entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Chemical Engineering Test: Heat Transfer Coefficient (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Heat Transfer Coefficient quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Chemical Engineering students definitely take this Test: Heat Transfer Coefficient exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Heat Transfer Coefficient extra questions, long questions & short questions for Chemical Engineering on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Which one is having highest value of overall heat transfer coefficient?

Solution:

Overall heat transfer coefficient for feed water heaters is 8500 W/mK while that of steam, alcohol condensers and ammonia condensers are 5000 W/mK, 630 W/mK and 1400 W/mK.

QUESTION: 2

What is the value of overall heat transfer coefficient for air to heavy tars and liquid?

Solution:

It is an incompressible fluid which has constant volume independent of pressure.

QUESTION: 3

What is the value of overall heat transfer coefficient for air to low viscosity liquid?

Solution:

It is made up of tiny vibrating particles of matter which are held together by intermolecular bonding.

QUESTION: 4

Which one is having lowest value of overall heat transfer coefficient?

Solution:

Overall heat transfer coefficient for air to heavy tars is 45 W/mK while that of steam, air condensers and ammonia condensers are 340 W/mK, 780 W/mK and 1400 W/mK.

QUESTION: 5

What is the value of overall heat transfer coefficient for air condensers?

Solution:

It consists of an air coil which is used to remove heat from fluids.

QUESTION: 6

Which one is having highest value of overall heat transfer coefficient?

Solution:

Overall heat transfer coefficient for air condensers is 780 W/mK while that of steam, alcohol condensers and air to various gases are 340 W/mK, 700 W/mK and 550 W/mK.

QUESTION: 7

What is the value of overall heat transfer coefficient ammonia condensers?

Solution:

It is an electrical device that stores a vast amount of energy.

QUESTION: 8

Which one is having lowest value of overall heat transfer coefficient?

Solution:

Overall heat transfer coefficient for air condensers is 780 W/mK while that of steam condensers, air to low viscosity liquids and feed water heaters are 5000 W/mK, 600 W/mK and 8500 W/mK.

QUESTION: 9

What is the value of overall heat transfer coefficient for steam condensers?

Solution:

It is a rotating machine similar to a motor used to control power flow in electric power transmission.

QUESTION: 10

Which one is having highest value of overall heat transfer coefficient?

Solution:

Overall heat transfer coefficient for feed water heaters is 8500 W/mK while that of steam condensers, alcohol condensers and ammonia condensers are 5000 W/mK, 700 W/mK and 1400 W/mK.

Related tests