Test: Solar Absorptivity


10 Questions MCQ Test Heat Transfer for Engg. | Test: Solar Absorptivity


Description
This mock test of Test: Solar Absorptivity for Chemical Engineering helps you for every Chemical Engineering entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Chemical Engineering Test: Solar Absorptivity (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Solar Absorptivity quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Chemical Engineering students definitely take this Test: Solar Absorptivity exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Solar Absorptivity extra questions, long questions & short questions for Chemical Engineering on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Which one is having highest value of solar absorptivity?

Solution:

Solar absorptivity for asphalt is 0.90 while that of white marble, concrete and snow are 0.46, 0.60 and 0.28 respectively.

QUESTION: 2

What is the value of solar absorptivity for aluminum foil?

Solution:

Solar absorptivity doesn’t require a medium and for aluminum it reaches maximum efficiency in a vacuum.

QUESTION: 3

What is the value of solar absorptivity for polished copper?

Solution:

Solar absorptivity for polished copper depends on frequency and wavelength of the radiation.

QUESTION: 4

Which one is having lowest value of solar absorptivity?

Solution:

Solar absorptivity for polished aluminum is 0.09 while that of red brick, aluminum foil and snow are 0.63, 0.15 and 0.28 respectively.

QUESTION: 5

What is the value of solar absorptivity for polished stainless steel?

Solution:

There is vibration within the molecules and it can potentially initiate an electromagnetic waves.

QUESTION: 6

Which one is having lowest value of solar absorptivity?

Solution:

Solar absorptivity for white marble is 0.46 while that of black paint, dull stainless steel and concrete are 0.97, 0.50 and 0.60 respectively.

QUESTION: 7

What is the value of solar absorptivity for white marble?

Solution:

It generates and receive electromagnetic waves at the expense of its stored energy.

QUESTION: 8

Which one is having highest value of solar absorptivity?

Solution:

Emissivity of black paint is 0.97 while that of red brick, asphalt and white paint are 0.63, 0.90 and 0.14 respectively.

QUESTION: 9

What is the value of solar absorptivity for asphalt?

Solution:

Energy emitted by asphalt is not continuous but is in the form of quanta.

QUESTION: 10

What is the value of solar absorptivity for snow?

Solution:

Solar absorptivity for snow varies on the nature of its surface and its temperature.

Similar Content

Related tests