Test: Displacement Method of Analysis


8 Questions MCQ Test Structural Analysis | Test: Displacement Method of Analysis


Description
This mock test of Test: Displacement Method of Analysis for Civil Engineering (CE) helps you for every Civil Engineering (CE) entrance exam. This contains 8 Multiple Choice Questions for Civil Engineering (CE) Test: Displacement Method of Analysis (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Displacement Method of Analysis quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Civil Engineering (CE) students definitely take this Test: Displacement Method of Analysis exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Displacement Method of Analysis extra questions, long questions & short questions for Civil Engineering (CE) on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

First step in this method is to find stiffness coefficient.
State whether the above statement is true or false.

Solution:

First step in this method is to write equilibrium equations and find unknown displacements.

QUESTION: 2

What is the SI unit of stiffness coefficient?

Solution:

It is load/force per unit deflection.

QUESTION: 3

Which of the following is unknown in this method?

Solution:

Displacements are unknown in this method. They are found using stiffness coefficients.

QUESTION: 4

Degree of kinetic indeterminacy is used in this method.
State whether the above statement is true or false.

Solution:

It is true. We use DSI in force method and DKI in this method.

QUESTION: 5

Which of the following are not usual places for nodes’ location?

Solution:

Rest all options are usual location for nodes.

QUESTION: 6

How many rotations are possible in case of 3 dimensional frame/beam?

Solution:

Rotations in all 3 directions are possible in 3 dimensional case.

QUESTION: 7

How many linear displacements can a node have in a 2 dimensional frame/beam?

Solution:

It is possible in general X and Y axis.

QUESTION: 8

Which of the following methods for solving indeterminate structures are easiest for computational purposes?

Solution:

A and C are same options and deflection method requires less effort.