Test: Factors Affecting Design And Performance Of CC Pavements


10 Questions MCQ Test Transportation Engineering | Test: Factors Affecting Design And Performance Of CC Pavements


Description
This mock test of Test: Factors Affecting Design And Performance Of CC Pavements for Civil Engineering (CE) helps you for every Civil Engineering (CE) entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Civil Engineering (CE) Test: Factors Affecting Design And Performance Of CC Pavements (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Factors Affecting Design And Performance Of CC Pavements quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Civil Engineering (CE) students definitely take this Test: Factors Affecting Design And Performance Of CC Pavements exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Factors Affecting Design And Performance Of CC Pavements extra questions, long questions & short questions for Civil Engineering (CE) on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

The gap provided in slabs is

Solution:

The slabs are provided with a gap of usually 20 mm for expansion in summer season.

QUESTION: 2

The stress in pavement changes

Solution:

The stress in pavement changes daily according to the temperature on surface, actually it changes every minute but we can’t calculate it for every minute so assumption is taken it changes daily.

QUESTION: 3

The spacing of joint depends on

Solution:

The spacing between the two joints depends on the type of joint, it may be 4.5 m for longitudinal and 3.5 m for transverse joint.

QUESTION: 4

 How many factors contributing to the flexural stress of a pavement?

Solution:

The most influence factors are wheel load and temperature stress in rigid pavement.

QUESTION: 5

The life span of rigid pavement depends on

Solution:

 The life span of most of the pavement is dependent on the location of loading of the wheel.

QUESTION: 6

The term ‘a’ denotes

Solution:

The term ‘a’ denotes the radius of equivalent area of contact, which indicates the value of the radius of wheel in which that is in contact.

QUESTION: 7

 The stresses are found in how many places of rigid pavement?

Solution:

The stresses are found in three parts of pavement they are interior, edge and corner.

QUESTION: 8

The maximum fatigue ratio of rigid pavement is

Solution:

For a rigid pavement the fatigue ratio of the pavement is 0.45 to 0.9, in any case the value should not exceed 0.9.

QUESTION: 9

The ratio of flexibility strength applied due to a load and the flexural stress is called

Solution:

The ratio of flexibility strength due to a load and it’s original flexural strength is called stress ratio.

QUESTION: 10

There will be no fatigue if stress ratio is kept below

Solution:

 If the stress ratio is kept below 0.44, then there is no chance of fatigue, so the pavement is designed at a stress ratio of less than 44%.