Test: Factors Affecting The Design And Performance Of Flexible Pavements


10 Questions MCQ Test Transportation Engineering | Test: Factors Affecting The Design And Performance Of Flexible Pavements


Description
This mock test of Test: Factors Affecting The Design And Performance Of Flexible Pavements for Civil Engineering (CE) helps you for every Civil Engineering (CE) entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Civil Engineering (CE) Test: Factors Affecting The Design And Performance Of Flexible Pavements (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Factors Affecting The Design And Performance Of Flexible Pavements quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Civil Engineering (CE) students definitely take this Test: Factors Affecting The Design And Performance Of Flexible Pavements exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Factors Affecting The Design And Performance Of Flexible Pavements extra questions, long questions & short questions for Civil Engineering (CE) on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

The number of factors considered for flexible pavement is

Solution:

The design factors that are considered are wheel load, soil, climate, pavement layer, drainage.

QUESTION: 2

The contact pressure is given by

Solution:

The contact pressure is given by P/A, where P is wheel load and A is area of contact.

QUESTION: 3

The distribution of circular load was obtained by

Solution:

 The stress distribution for the circular load was obtained by Boussinesq, in which he assumed homegenous and elastic material.

QUESTION: 4

 The last step in the design of flexible pavement is

Solution:

The last step in the design of the pavement is design of pavement thickness, after design of mix, design of sub grade, sub base and base.

QUESTION: 5

 If one or more wheels act as a single load then it is called as

Solution:

If one or more wheels act as a single load then it is called as a equivalent single wheel load.

QUESTION: 6

The pressure in pneumatic tyres should not exceed

Solution:

The maximum tyre pressure in pneumatic tyre is 9.5kg/cm2.

QUESTION: 7

The revised legal load of HCV in India in tonnes is

Solution:

The maximum legal load in India is considered after revision as 10.2 tonnes, before it was 8.17 tonnes only.

QUESTION: 8

The legal load considered in the benklemen beam method is

Solution:

The maximum legal load in benklemen beam method is considered as 8.17 tonnes or 8170 kg.

QUESTION: 9

The load dispersion is assumed at an angle of

Solution:

 The angle of the dispersion is assumed as 45° in the ESWL for the ease of construction and calculation.

QUESTION: 10

The equivalent wheel load factors are calculated by using

Solution:

The load factor follow the fourth power law for the calculation of VDF and load factor.