Test: Planning Surveys And Interpretation


10 Questions MCQ Test Transportation Engineering | Test: Planning Surveys And Interpretation


Description
This mock test of Test: Planning Surveys And Interpretation for Civil Engineering (CE) helps you for every Civil Engineering (CE) entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Civil Engineering (CE) Test: Planning Surveys And Interpretation (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Planning Surveys And Interpretation quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Civil Engineering (CE) students definitely take this Test: Planning Surveys And Interpretation exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Planning Surveys And Interpretation extra questions, long questions & short questions for Civil Engineering (CE) on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

 Planning is based on

Solution:

Planning based on factual data and analysis may be considered scientific and sound.

QUESTION: 2

 The planning survey consists of how many numbers of studies?

Solution:

 The planning survey consists of the four studies namely
Economic studies
Financial studies
Traffic studies
Engineering studies.

QUESTION: 3

The estimates are studied in which type of studies?

Solution:

The details to be collected during economic studies are useful in estimating the requirements, cost involved in the project and economic justification.

QUESTION: 4

The revenue from road transport sector is studied in which type of studies?

Solution:

The sources of income, excise duty, registration charges and tax all are studied in financial studies only.

QUESTION: 5

The accident cost analysis is estimated by conducting

Solution:

The accident cost analysis, trends in road accidents and facilities all are estimated by conducting traffic survey, origin and destination studies are for trips and geometry for facility.

QUESTION: 6

The topographic survey is conducted to estimate which of the following characteristics?

Solution:

The engineering studies are conducted to assess topography, soil, location and classification of existing roads and other developments.

QUESTION: 7

The master plan may not be prepared for

Solution:

 The master plan is prepared after interpretation of small plans in different phases. It may be prepared for a city, district ,state or even country.

QUESTION: 8

The determination of optimum length is based on

Solution:

The determination of optimum length is based on saturation system based on U.S system of highway planning.

QUESTION: 9

The final step after fixing the optimum length of the road

Solution:

The final step after fixing the optimum length is phasing of the road program before the construction, after financing and master plan the construction is under taken.

QUESTION: 10

The utility unit as per saturation system for a population of less 1001 to 2000 is

Solution:

The utility unit is a factor that is used to decide the priority given to the users for optimum utilization of road and it is 1.00 for a population of 1001-2000, it increases based on the population.

Related tests