Test: Stresses In Flexible Pavements


10 Questions MCQ Test Transportation Engineering | Test: Stresses In Flexible Pavements


Description
This mock test of Test: Stresses In Flexible Pavements for Civil Engineering (CE) helps you for every Civil Engineering (CE) entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Civil Engineering (CE) Test: Stresses In Flexible Pavements (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Stresses In Flexible Pavements quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Civil Engineering (CE) students definitely take this Test: Stresses In Flexible Pavements exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Stresses In Flexible Pavements extra questions, long questions & short questions for Civil Engineering (CE) on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Boussinesq assumed soil as

Solution:

The assumption by Boussinesq was the soil is homogeneous, elastic and isotropic under a circular load.

QUESTION: 2

Two elastic theory was developed by

Solution:

The two elastic theory was developed by Burnister after Boussinesq developed the equation for evaluation of stress.

QUESTION: 3

Boussinesq assumed the load as a

Solution:

Boussinesq assumed the load as a single point load acting at a depth z and radius r.

QUESTION: 4

The ratio of z/a=0 represent the stress at

Solution:

The depth is zero, so the stress represented is at the surface of the pavement.

QUESTION: 5

The z is a function of

Solution:

 The depth is a function of the stress, depth and radius of the load acting on the point.

QUESTION: 6

The ratio of the radius r/a=0 represents

Solution:

The radius is zero so it is possible only in a chart, which represents a point in the center of the chart.

QUESTION: 7

The Poisson’s ratio of soil is assumed as

Solution:

The Poisson’s ratio for a homogeneous soil is assumed as 0.5.

QUESTION: 8

At surface the value of constant F is

Solution:

The value of the constant F in finding out the deflection is 1.5.

QUESTION: 9

The unit of deflection is measured in

Solution:

 The deflection is measured in mm, cm or m depending on the requirement of the pavement.

QUESTION: 10

The constant in rigid pavement design is

Solution:

The constant value of the pavement in rigid pavement design is assumed as 1.18.