Test: Stresses In Rigid Pavements


10 Questions MCQ Test Transportation Engineering | Test: Stresses In Rigid Pavements


Description
This mock test of Test: Stresses In Rigid Pavements for Civil Engineering (CE) helps you for every Civil Engineering (CE) entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Civil Engineering (CE) Test: Stresses In Rigid Pavements (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Stresses In Rigid Pavements quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Civil Engineering (CE) students definitely take this Test: Stresses In Rigid Pavements exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Stresses In Rigid Pavements extra questions, long questions & short questions for Civil Engineering (CE) on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Major stresses in CC pavement is

Solution:

The major stress is caused due to wheel load and temperature, remaining all are the minor stresses.

QUESTION: 2

 The unit of ‘K’ is

Solution:

The modulus of sub grade reaction is the pressure per deflection unit, it was obtained by Westrergaard for deflection analysis.

QUESTION: 3

The deflection in Westergaard analysis is

Solution:

The deflection is assumed as 0.125 in Westergaard analysis, it is constant value for the deflection for modulus of sub grade reaction.

QUESTION: 4

The Poisson’s ratio of concrete is

Solution:

The Poisson’s ratio of concrete is mostly assumed as 0.15 however it may lie between 0.13 and 0.15.

QUESTION: 5

The deflection of slab is dependent on

Solution:

The deflection is dependent on the flexural strength of the material on how it breaks.

QUESTION: 6

The stiffness of slab mainly depends on

Solution:

 The radius of relative stiffness mainly depends on the soil sub grade reaction.

QUESTION: 7

.If any load is placed at interior away from all edges then it is called

Solution:

The loading that takes place inside of the pavement away from all edges is called as interior loading.

QUESTION: 8

 The loading which does not exist is

Solution:

The loading that doesn’t exist is exterior loading because a load cannot be outside of pavement.

QUESTION: 9

The distance at which the crack is developed is given by

Solution:

The distance is given by the equation 2.58al, where a is the radius of wheel distribution and l is radius of relative stiffness.

QUESTION: 10

Warping stress coefficient charts were prepared by

Solution:

The charts were prepared by Bradbury, assuming it depends on seasonal coefficient and radius of relative stiffness.

Related tests