Test: Copper Alloys & Die Casting Alloys


9 Questions MCQ Test Machine Design | Test: Copper Alloys & Die Casting Alloys


Description
This mock test of Test: Copper Alloys & Die Casting Alloys for Mechanical Engineering helps you for every Mechanical Engineering entrance exam. This contains 9 Multiple Choice Questions for Mechanical Engineering Test: Copper Alloys & Die Casting Alloys (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Copper Alloys & Die Casting Alloys quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Mechanical Engineering students definitely take this Test: Copper Alloys & Die Casting Alloys exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Copper Alloys & Die Casting Alloys extra questions, long questions & short questions for Mechanical Engineering on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

 Which of the following are true for copper alloys

Solution:

Explanation: Properties of copper.

QUESTION: 2

 Which of the following contain copper

Solution:

Explanation: All the mentioned alloys contain copper to some extent.

QUESTION: 3

Which of the following are true

Solution:

Explanation: Brass is a good thermal conductor,is cheaper and has poor machinability.

QUESTION: 4

As the amount of zinc increases

Solution:

Explanation: Brass contains zinc and copper. Zinc affects strength with direct increase in strength with increase of zinc content.

QUESTION: 5

Which of the following are true for aluminium bronze

Solution:

Explanation: Color of aluminium bronze is similar to gold. Other two are the properties of alloys.

QUESTION: 6

 Which of the following statements for phosphorus bronze is true?

Solution:

Explanation: It has good tensile strength, corrosion resistance and is used for bearings.

QUESTION: 7

Gunnmetal is an alloy of copper which __ % tin and __% zinc.

Solution:

Explanation: Zinc is used to improve fluidity during casting and hence is kept lesser than tin.

QUESTION: 8

 Monel metal is a copper nickel alloy of __% nickel and __%copper.

Solution:

Explanation: Composition.

QUESTION: 9

Which of the following are true for die casting alloys?

Solution:

Explanation: Characteristics of die casting alloys.

Similar Content

Related tests