Courses

A child was born on 13th January 1976 which was a Tuesday. What day of the week will be the child‘s birth day in the year 1986?a)Sundayb)Fridayc)Saturdayd)MondayCorrect answer is option 'D'. Can you explain this answer? Related Test: CLAT - Past Year Paper 2019

CLAT Question

 Mahathi Chitluri Sep 18, 2019

 Anushka Somepalli Sep 22, 2019
Bcz every year the same date we increase +1 and if it is leap year we increase +2 then finally the answer is monday

 Yash Bharat Kaspate Jul 22, 2020

 Amuktha Gudla Aug 14, 2020

 Sudhir Pathak Jul 22, 2020
Monday

 Kunal Vats Sep 18, 2019
2 years(2 days)+ 1 leap year have(2days) = 4 odd days.
so, 1976- 1979= 4 odd days.
1979 - 1982= 4odd days.
1982 -1985= 4 odd days.
1985 - 1986= 1 odd day.
total odd days = 4+4+4+1 = 13/7= 6 odd days.
=6 odd days. Birthday = Tuesday +6days = Monday.

 Baijiraj Hkm Sep 09, 2020

 Smita Singh Aug 04, 2020
As yearÂ 1976Â is a leap year. Similarly, 1980, 1984 are two leap year. Hence,Â 13thÂ JanuaryÂ 1986 will be Monday.

 Rajeev Kasaudhan Dec 03, 2020
Friday

 Reetu Gaur Oct 21, 2020

 Ritika Vishwakarma Jul 11, 2020
Because, the date it falls is one day behind next year.

 Priya Prakash Aug 29, 2020
D

 Saurabh Kumar Unique Oct 31, 2020
1986 is a leap year and every leap year has one day back against the given date

 Ashish Gaming 2 weeks ago
A, sabse pahle man lo 1986 ko 1985 fir, 1985 ko tor do 1600+300+85 ... fir odd day sbka nikalo.... 1600=0
300=1
85=85/4= 21 leap yearÃ—2 + 85-21=64
=107
then divide 107/7 , remainder=2 + 13 jan =15 days
so 15 days will be monday

 Rudranshi Sharma Nov 25, 2020

 King Soni Aug 27, 2020
Saturday or sunday

 Harsh Agrawal Aug 07, 2020
A

 Sanjeev Raliya 2 weeks ago
D) Monday

 Nisha Oct 10, 2020
The answer is D because the day increases by +1 every year and +2 for leap year and in between 1976 and 1986 it contains two leap years so we will add +1 for every year and extra +2 for leap year. so START adding days in Tuesday for +12 days so the answer is Monday!

 Sai Geethika Nov 03, 2020
Option D

 Saka Music Sep 07, 2020
Monday

 Sakshi Beyal Oct 29, 2020
Monday

 Jisna Joseph Nov 13, 2020
13 th jan 1976 - Tus
1976 -1986[11 days difference ]
and and also 2 days (because of the leap day in feb )
so the total days are 13 (11+2=13)
2weeks = 14 days
difference= 13days
ie, 13 th jan 1976= Tus
To find 13 th jan 1986=14-13=1 day
= Tus- 1= monday
so the ans is monday