Accounting for Goods & Service Tax GST) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

Commerce: Accounting for Goods & Service Tax GST) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

The document Accounting for Goods & Service Tax GST) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce is a part of the Commerce Course DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy.
All you need of Commerce at this link: Commerce

Page No 10.22:
Ques 1: Pass entries in the books of Mukerjee & Sons. assuming all transactions have taken place within the state of Uttar Pradesh. Assume CGST @9% and SGST @ 9%.
Accounting for Goods & Service Tax GST) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Ans: 
Accounting for Goods & Service Tax GST) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Accounting for Goods & Service Tax GST) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

Accounting for Goods & Service Tax GST) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce


Ques 2: 
Pass entries in the books of Devdhar & Bros. Odisha, assuming all transactions have been entered within the state, charging CGST and SGST @ 9% each:
Accounting for Goods & Service Tax GST) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Ans: 
Accounting for Goods & Service Tax GST) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

Page No 10.23:
Ques 3: Pass entries in the books of Ganguli & Sons. assuming all transactions have been entered in the state of West Bengal:
Accounting for Goods & Service Tax GST) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Assume CGST @6% and SGST @6%. 
Ans:
Accounting for Goods & Service Tax GST) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Accounting for Goods & Service Tax GST) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Accounting for Goods & Service Tax GST) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - CommerceInput CSGT (Balance) = Rs 7,140

Input SGST (Balance) = Rs 7,140

Ques 4: Record the following transactions in the books of Sahdev & Sons assuming all transactions have been entered within the state of Bihar, Charging CGST and SGST @ 9% each.
Accounting for Goods & Service Tax GST) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

Ans:
Accounting for Goods & Service Tax GST) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

Accounting for Goods & Service Tax GST) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

Ques 5: Pass entries in the books of Mr. Roopani of Gujarat assuming CGST @9% and SGST@9%.

Accounting for Goods & Service Tax GST) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Ans:
Accounting for Goods & Service Tax GST) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Accounting for Goods & Service Tax GST) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Accounting for Goods & Service Tax GST) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Working Note:
GST Common Set Off Procedure: 
Accounting for Goods & Service Tax GST) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

Page No 10.24:
Ques 6: Pass entries in the books of Sh. Jagdish Mishra of Lucknow (U.P.) assuming CGST @ 6% and SGST @ 6%:
Accounting for Goods & Service Tax GST) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Ans: 
Accounting for Goods & Service Tax GST) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Accounting for Goods & Service Tax GST) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Accounting for Goods & Service Tax GST) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

Ques 7: Pass entries in the books of all parties in the following cases assuming CGST @ 6% and SGST @ 6%:
Accounting for Goods & Service Tax GST) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Ans:
 Accounting for Goods & Service Tax GST) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Accounting for Goods & Service Tax GST) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Accounting for Goods & Service Tax GST) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Accounting for Goods & Service Tax GST) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Accounting for Goods & Service Tax GST) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

Ques 8: Pass entries in the books of Krishnan of Bengaluru (Karnataka) in the following cases:
Accounting for Goods & Service Tax GST) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Ans: 
Accounting for Goods & Service Tax GST) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Accounting for Goods & Service Tax GST) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce       

Accounting for Goods & Service Tax GST) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Accounting for Goods & Service Tax GST) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

The document Accounting for Goods & Service Tax GST) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce is a part of the Commerce Course DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy.
All you need of Commerce at this link: Commerce

Related Searches

Sample Paper

,

Important questions

,

Accounting for Goods & Service Tax GST) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

,

Viva Questions

,

Accounting for Goods & Service Tax GST) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

,

Semester Notes

,

shortcuts and tricks

,

Accounting for Goods & Service Tax GST) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

,

study material

,

video lectures

,

pdf

,

MCQs

,

mock tests for examination

,

practice quizzes

,

past year papers

,

Free

,

Summary

,

Previous Year Questions with Solutions

,

Objective type Questions

,

Exam

,

Extra Questions

,

ppt

;