Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

Commerce: Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

The document Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce is a part of the Commerce Course DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy.
All you need of Commerce at this link: Commerce

Ques 15: Compile a Two Column Cash Book from the following transactions of Kavita Garments∶− 
Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Ans:
Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

Working Notes:
WN1

Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
WN2 Cash Deposited into the Bank 

Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

NoteTransaction dated Feb. 12, 2017, will not be recorded in Cash Book because credit transactions will not affect the cash/bank balance.

Page No 11.63:
Ques 16: Prepare a Petty Cash Book on the Imprest System from the following: 

Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Ans:
Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

Ques 17: Record the following transactions in a Petty Cash Book with suitable columns. The book is kept on imprest system, amount of imprest being ₹ 4,000.
Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Ans:
Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

Ques 18: Mr. Yadav, the petty cashier of M/s Triputi Traders received ₹10,000 on April 1, 2016 from the Head Cashier. Following were the petty expenses :− 
Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
You are required to prepare a Petty Cash Book. 
Ans:
Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

Ques 24: Record the following transactions in a cash book with cash and bank columns: 
Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Ans:
Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

Page No 11.65:
Ques 20: Enter the following transactions in two Column cash book and find out the cash and bank balance∶ 
Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Ans:
Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

Ques 21: Enter the following transactions in a Cash Book with Cash and Bank Columns∶− 
Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Ans:
Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

Working Notes:

WN1

Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

WN2 Calculation of Interest on Loan

Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

Page No 11.66:
Ques 22: Enter the following transactions in a Cash Book with Cash and Bank Columns∶− 
Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Ans:
Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Working Note:
WN1

Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

WN2 Cash Deposited into the Bank

Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

WN2 Calculation of Discount Allowed to Ravi

Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

NoteTransaction dated March 02, 2017 and March 10, 2017, will not be recorded in Cash Book because credit transactions will not affect the cash/bank balance.

Page No 11.67:
Ques 23: Prepare a Cash Book with Cash and Bank Columns from the following particulars∶−
Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Ans:
Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Note: Transaction dated February 08, 2017, February 10, 2017 and February 12, 2017, will not be recorded in Cash Book because these transactions will not affect the cash/bank balance.

Page No 11.68:

Ques 24: Mr. Lal operates two bank accounts both of which are maintained in the columnar cash book itself. You are required to prepare a proforma of the cash book, record the following transactions therein and draw the closing balances as on 30th June, 2016: 
Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Ans:

Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

Ques 25:
Mr. Chaturvedi maintains two bank accounts. Prepare his columnar cash book from the following particulars: 
Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Ans:

Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

Page No 11.70:

Ques 26: Prepare a Cash Book with Cash and Bank columns from the following information for the month of December 2011 in the Books of O'Neil: 
Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Ans:
Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
WN2 Cash Deposited into the Bank
Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

Ques 27: From the following particulars, prepare a Cash Book with Cash and Bank Columns: 
Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Ans:
Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Note: Transaction dated January 29, 2017, does not contain any information regarding date of depositing the cheque, so it has been assumed that the cheque has been deposited on the same day.

Page No 11.71:
Ques 28: Record the following transactions in a Petty Cash Book drawn with suitable columns and then balance the same: 
Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Ans:

Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

Ques 29: Enter the following transactions in the petty cash book with appropriate analysis columns: 

Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Ans:
Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

Page No 11.72:
Ques 30: Enter the following transactions in a petty cash book in analytical form. The book is kept on imprest system, amount of imprest being ₹ 5,000. 
Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce
Ans:
Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

The document Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce is a part of the Commerce Course DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy.
All you need of Commerce at this link: Commerce

Related Searches

shortcuts and tricks

,

Viva Questions

,

practice quizzes

,

mock tests for examination

,

Previous Year Questions with Solutions

,

Objective type Questions

,

Summary

,

Extra Questions

,

Exam

,

ppt

,

MCQs

,

study material

,

past year papers

,

Free

,

video lectures

,

Important questions

,

Semester Notes

,

pdf

,

Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

,

Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

,

Sample Paper

,

Book of Original Entry - Cash Book (Part - 2) Notes | Study DK Goel Solutions - Class 11 Accountancy - Commerce

;